Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Hokej

Kopecký skončil v Třinci, Ružička sa v ňom pokúsi o reštart kariéry

Ružička sa rozhodol prekvapujúco ukončiť aktívnu činnosť vlani v septembri.

Hokejista Tomáš Kopecký Foto: TASR/Martin Baumann

Třinec 17. júla (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Kopecký ukončil svoje pôsobenie v klube Oceláři Třinec. Po vzájomnej dohode s českým extraligistom si bude hľadať nový angažmán. Reštart kariéry zaznamenal Štefan Ružička, ktorý prišiel spoločne s obrancom Lukášom Kozákom do klubu na skúšku. Informoval oficiálny klubový web.

Ružička sa rozhodol prekvapujúco ukončiť aktívnu činnosť vlani v septembri. Naposledy hral práve za Třinec, no v sezóne 2014/2015 s ním neuspel vo finále s Litvínovom. Následne sa zameral na podnikanie, po necelom roku bez hokeja však skúsi reštartovať kariéru práve v Třinci.

"Oceliari" budú skúšať aj Lukáša Kozáka, ktorý otvoril uplynulý ročník v KHL za Slovan Bratislava, no dohral ho v českej extralige v drese Komety Brno. Klub okrem Kopeckého opustili aj ďalšie mená na čele s obrancom Richardom Stehlíkom. Naopak, člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie Ján Sýkora sa dohodol s vedením na pokračovaní spolupráce. Už skôr oznámil Třinec aj príchod Rastislava Špirka.