Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Hokej

Vůjtek nominoval na exhibíciu aj Mihálika, Šťastného či Haščáka

Na snímke tréner Vladimír Vůjtek na tlačovej konferencii Foto: TASR/Martin Baumann

Toto sú zase chlapci, s ktorými vážne počítame do reprezentácie v budúcnosti aj smerom k májovým majstrovstvám sveta, ktoré sa uskutočnia v bieloruskom Minsku, povedal Vůjtek.

Bratislava 28. januára (TASR) - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek nominoval na pondelkový exhibičný zápas proti výberu Tipsport extraligy (3. februára o 19.00) okrem jedenástky olympionikov aj ďalších 13 hráčov. Z nich siedmi sú tzv. sparingoví hráči, zvyšok tvoria hokejisti, ktorí budú trénovať s reprezentačným tímom v Bratislave od 31. januára do 3. februára.

"Okrem olympionikov sme vybrali aj siedmich sparingových hráčov, z ktorých pocestujú do Soči šiesti. Vyberali sme ich spomedzi skupiny asi pätnástich hokejistov, ktorí pripadali do úvahy. Všetko ide o reprezentantov, ktorí v tíme už niečo odohrali a majú na konte aj štarty na majstrovstvách sveta či minulých olympiádach. Sú to chlapci, ktorí sú schopní nahradiť hráčov z nominovanej dvadsaťpäťky," povedal pre oficiálnu webstránku Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) tréner národného tímu Vladimír Vůjtek. Okrem olympionikov a sparingových hráčov sa budú v Bratislave s tímom pripravovať aj ďalší šiesti hokejisti - Martin Štajnoch, Vladimír Mihálik, Patrik Luža, Andrej Šťastný, Martin Bakoš a Marcel Haščák. "Toto sú zase chlapci, s ktorými vážne počítame do reprezentácie v budúcnosti aj smerom k májovým majstrovstvám sveta, ktoré sa uskutočnia v bieloruskom Minsku," dodal Vůjtek.

Po exhibičnom zápase odletia slovenskí reprezentanti do Soči v stredu 5. februára.



Nominácia SR na zápas proti výberu Tipsport extraligy:



brankári - Ján Laco (Donbass Doneck/KHL), Jaroslav Janus (Slovan Bratislava/KHL)

obrancovia - Ivan Baranka (Avangard Omsk/KHL), Marek Ďaloga (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice/ČR), Milan Jurčina (TPS Turku/Fín.), Vladimír Mihálik (Slovan Bratislava/KHL), Tomáš Starosta (Jugra Chanty-Mansijsk/KHL), Martin Štajnoch (Slovan Bratislava/KHL), Ivan Švarný (Medveščak Záhreb/KHL), René Vydarený (HK Mountfield Hradec Králové/ČR), Patrik Luža (HK Orange 20, do 2.2.)

útočníci - Martin Bakoš, Milan Bartovič, Mário Bližňák, Michel Miklík, Juraj Mikúš, Peter Ölvecký, Branko Radivojevič, Andrej Šťastný (všetci Slovan Bratislava/KHL), Marcel Haščák, Marcel Hossa (obaja Dinamo Riga/KHL), Tomáš Marcinko (HC Košice), Tomáš Surový (Dinamo Minsk/KHL), Tomáš Záborský (Salavat Julajev Ufa/KHL)