Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Hokej

Vůjtek vyradil z kádra Stehlíka, Bulíka a Bakoša

Vladimír Vůjtek FOTO TASR/Oliver Ondráš

Už v utorok by sa mal naopak k tímu pripojiť útočník Richard Pánik.

Poprad 26. apríla (TASR) - Hlavný tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek už nepočíta na piaty záverečný blok prípravy v Bratislave s trojicou reprezentantov - obrancom Richardom Stehlíkom, centrom Tomášom Bulíkom a krídelníkom Martinom Bakošom.

"Káder opustia Rišo Stehlík, Tomáš Bulík a Martin Bakoš,"
odvetil priamo český lodivod, ktorého tešia výkony 19-ročného Martina Réwaya. "Je to veľký talent a vieme o tom už dlho a dnes to aj potvrdil," konštatoval Vůjtek na adresu Réwaya, ktorý sa na víťazstve slovenského výberu podieľal jednou asistenciou a bol pri šiestom víťazstve nad severským súperom. To sa zrodilo po desiatich rokoch.

Oproti Košiciam, ak nerátame brankársky post, urobil Vůjtek sedem zmien, ktoré slávili v Poprade úspech. Slováci boli pohyblivejší, agresívnejší v súbojoch a predovšetkým dokázali vsietiť dva góly. "Hráčov striedame pravidelne, všetkým sa snažíme dať rovnakú šancu a ešte stále hľadáme ideálnu zostavu. Preto nastali tie zmeny," vysvetlil Vůjtek.

Výborným výkonom sa počas celého zápasu prezentoval brankár Ján Laco, ktorý v zlomových momentoch podržal svojich spoluhráčov a realizačnému tímu poslal jasný odkaz. "Nechceme brankárov ešte deliť na jednotku, dvojku, trojku, ale samozrejme, že to vyzerá tak, že títo traja brankári poletia na MS," konštatoval hlavný tréner SR.

Už v utorok by sa mal k tímu pripojiť útočník Richard Pánik.