Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Česi berú do Soči 17 hráčov z NHL vrátane Jágra, chýba Hudler

Jaromír Jágr Foto: TASR/AP

Prekvapením je zaradenie obrancu Vítkovíc Michala Barinku.

Praha 6. januára (TASR) - Tréner českej hokejovej reprezentácie Alois Hadamczik nominoval na olympijský turnaj v Soči 17 hráčov z NHL vrátane Jaromíra Jágra z New Jersey. Do 25-členného výberu sa nezmestil kanonier Calgary Jiří Hudler, ktorý je momentálne druhým najproduktívnejším Čechom v profilige.

Prekvapením je zaradenie obrancu Vítkovíc Michala Barinku. Hadamczik mu dal prednosť pred Romanom Polákom či Jiřím Hejdom. "Pre mňa bolo dôležité, že v Soči sa bude hrať na širokom klzisku, na ktoré je Michal z Európy zvyknutý," povedal na pondelňajšej tlačovej konferencii Hadamczik. Do Soči pôjde aj veterán Petr Nedvěd. Česi odštartujú účinkovanie v Soči 12. februára duelom proti Švédsku, ich ďalšími súpermi v základnej skupine budú Lotyši a Švajčiari.

nominácia Česka na ZOH 2014 v Soči:
brankári: Ondřej Pavelec (Winnipeg Jets), Jakub Kovář (Avtomobilist Jekatěrinburg, Alexander Salák (SKA Petrohrad)
obrancovia: Radko Gudas (Tampa Bay Lightning), Zbyněk Michálek (Phoenix Coyotes), Michal Rozsíval (Chicago Blackhawks), Ladislav Šmíd (Calgary Flames), Marek Židlický (New Jersey Devils), Michal Barinka (Vítkovice), Tomáš Kaberle (Kladno), Lukáš Krajíček (Dinamo Minsk)
útočníci: Patrik Eliáš (New Jersey Devils), Michael Frolík (Winnipeg Jets), Martin Hanzal (Phoenix Coyotes), Aleš Hemský (Edmonton Oilers), Jaromír Jágr (New Jersey Devils), David Krejčí (Boston Bruins), Milan Michálek (Ottawa Senators), Ondřej Palát (Tampa Bay Lightning), Tomáš Plekanec (Montreal Canadiens), Vladimír Sobotka (St. Louis Blues), Jakub Voráček (Philadelphia Flyers), Roman Červenka (SKA Petrohrad), Petr Nedvěd (Liberec), Jiří Novotný (Lev Praha)