Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Kopecký po otrase mozgu v Soči definitívne dohral

Slovenský hokejista Tomáš Kopecký v zápase základnej A-skupiny olympijského turnaja Slovensko - Slovinsko na XXII. zimných olympijských hrách v Soči 15. februára 2014. Foto: TASR/Michal Svítok

Kopecký nedohral duel proti Slovincom, keď po zrážke s obrancami Alešom Kranjcom a Sabahudinom Kovačevičom zjavne dezorientovaný odkorčuľoval s námahou na striedačku.

Soči 16. februára (TASR) - Útočník Tomáš Kopecký už slovenskej hokejovej reprezentácii na olympijskom turnaji v Soči nepomôže. Dôvodom je otras mozgu, ktorý utrpel v prvej tretine sobotňajšieho zápasu A-skupiny so Slovinskom (1:3).

"Diagnóza sa po 24 hodinách jasne vyprofilovala. Už samotný mechanizmus úrazu, ktorý sme všetci videli, svedčí o tom, že to bol komplikovaný úraz hlavy a ramena. Išlo tam o dotyk hlavy do protihráča, lakťa a napokon po páde aj úder o ľad. Diagnóza bola od prvej chvíle jasná, ide o poranenie hlavy - otras mozgu. Stanovili to aj lekári NHL. Po stretnutí sme ho všetci traja vyšetrili a uzavreli to protokolom. Nebola žiadna diskusia. Po príchode na striedačku bol otrasený a javil všetky príznaky otrasu mozgu. Podľa môjho názoru utrpel až tri úrazy hlavy v jednej sekunde. Tomáš už do hry na ZOH v Soči nezasiahne," povedal v nedeľu popoludní pre oficiálnu webstránku Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) lekár národného tímu Vladimír Lupták.

Kopeckého zdravotný stav budú teraz doktori neustále monitorovať. "Potrebuje absolútny pokoj a ďalší postup bude v spolupráci s lekármi NHL. Návrat po úraze hlavy má svoju logiku a potrebné testy. To všetko Tomáš absolvuje pravdepodobne až na Floride," dodal Lupták.

Kopecký nedohral duel proti Slovincom, keď po zrážke s obrancami Alešom Kranjcom a Sabahudinom Kovačevičom zjavne dezorientovaný odkorčuľoval s námahou na striedačku. Kovačevič dostal za likvidačný zákrok jednozápasový dištanc. Bývalý hráč Popradu trafil Kopeckého lakťom do hlavy a potom slovenského útočníka ešte priľahol a korčuľou zasiahol Kranjc.