Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Import

Deti z Bratislavského kraja vozí do divadla autobus

Deti prvého ročníka základných škôl z menších miest a obcí v okolí Bratislavy sa môžu tešiť na divadelné predstavenia na Malej Scéne.

Bratislava 28. marca (TERAZ.sk) - Deti prvého ročníka základných škôl z menších miest a obcí v okolí Bratislavy sa môžu tešiť na divadelné predstavenia na Malej Scéne.

Dostanú sa tam v rámci projektu kultúrnych poukazov. Tie v minulosti neboli naplno využívané, pretože pri organizovaných kultúrnych zájazdov pre deti cestovné náklady veľakrát prevyšovali ich finančné možnosti. Teraz sa dve spoločnosti rozhodli deťom pomôcť a zabezpečiť im na tieto predstavenia autobusovú dopravu. Ako uviedol hovorca Slovnaftu Anton Molnár, „pre spoluprácu na projekte sme oslovili prepravcu SAD Dunajská Streda, ktorý zareagoval veľmi pozitívne a dnes už bezpečne prepravuje deti do divadla a späť.“

Divadelné predstavenia sa konajú dvakrát do mesiaca v období od marca do konca školského roka 2012 a pokračujú rovnako v prvom polroku 2012/2013. Deti využijú kultúrne poukazy, ktoré dostali od Ministerstva kultúry SR.

Ak bude pilotný projekt a nastavený systém úspešný, najväčšia slovenská rafinéria plánuje od budúceho roka prepravu detí na divadelné predstavenia rozšíriť na celé Slovensko.