Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Import

Nenávistné prejavy divákov voči futbalistovi Suarezovi

V strede Luis Suarez Foto: TASR(AP

Uruguajský olympijský futbalový tím cestoval do Londýna s veľkými ambíciami.

Londýn 2. augusta (TASR) - Uruguajský olympijský futbalový tím cestoval do Londýna s veľkými ambíciami. Pre jednu z hviezd reprezentácie juhoamerickej krajiny Luisa Suareza to bola príležitosť ako úspešne ukončiť búrlivú sezónu.

Krajina dvojnásobných majstrov sveta sa napokon lúči s olympijským turnajom už po bojoch v základnej skupine. O vypadnutí Uruguaja rozhodla stredajšia prehra proti domácej Veľkej Británii 0:1. Jediný gól duelu zaznamenal v 45. minúte útočník Chelsea Daniel Sturridge.

Suarez sa stal v Británii terčom útoku domácich priaznivcov. Tí ho vypískali v každom zápase uruguajskej reprezentácie. Navyše fanúšikovia Veľkej Británie vypískali pred vzájomným duelom proti Uruguaju aj hymnu juhoamerického štátu.

"Nechcem to zneužívať, ale podľa mňa to bol totálny nedostatok úcty zo strany divákov. My sa snažíme spievať hymnu a oni pískajú," uviedol zakončovateľ FC Liverpool.

Nenávistné prejavy divákov smerom k Suarezovi boli pravdepodobne výsledkom jeho rasistického správania smerom k obrancovi Manchestru United Patricovi Evrovi, za ktoré "vyfasoval" Uruguajec osemzápasový dištanc.