Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Import

Pendletonová vybojovala zlato v dráhovej cyklistike, druhé v kariére

Na snímke Pendletonová Foto: TASR/AP

Víťazka na druhé miesto odsunula Číňanku Šuang Kuo, bronzovú medailu si vybojovala Wai Sze Leeová z Hongkongu.

Londýn 3. augusta (TASR) - Britská dráhová cyklistka Victoria Pendletonová získala v piatok zlatú medailu na OH 2012 v Londýne v keirine. Víťazka na druhé miesto odsunula Číňanku Šuang Kuo, bronzovú medailu si vybojovala Wai Sze Leeová z Hongkongu.

Pendletonová tak skvele nadviazala na výkon krajanov v zložení Ed Clancy, Geraint Thomas, Steven Burke a Peter Kennaugh, ktorí triumfovali v stíhacích pretekoch družstiev na 4000 metrov v novom svetovom rekorde ani nie hodinu pred hrdinkou okamihu. Vyše 6000 divákov na beznádejne vypredanom velodróme sa tak dostalo do vytrženia.

Pendletonová sa dokonale rehabilitovala za štvrtkový neúspech, keď ju diskvalifikovali v ženskom tímovom šprinte. Je to pre ňu už druhé olympijské zlato v kariére, keď pred 4 rokmi v Pekingu vyhrala individuálny šprint. Po londýnskej olympiáde Pendletonová končí s kariérou.

"Je to najkrajší a najlepší moment v mojom živote. Mala som zlý rok 2011, veľa ľudí ma odpisovalo. Chcela som dokázať, že sa mýlili," povedala víťazka.


výsledky:

keirin - finále:

1. Victoria Pendletonová (V.Brit.) , 2. Šuang Kuo (Čína), 3. Wai-Sze Leeová (Hongkong), 4. Clara Sanchezová (Fr.), 5. Anna Mearesová (Austr.), 6. Monique Sullivanová (Kan.)