Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Import

Rusko tvrdí, že dobylo ďalšiu dedinu na východe Ukrajiny

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Moskva ešte v sobotu tvrdila, že jej silám sa v okolí mesta Doneck podarilo zatlačiť hlboko do ukrajinských obranných línií.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Moskva 28. apríla (TASR) - Ruské ministerstvo obrany v nedeľu oznámilo, že jeho sily prevzali kontrolu nad ukrajinskou dedinou Novobachmutivka, ktorá sa nachádza približne desať kilometrov severne od dobytej Avdijivky v Doneckej oblasti. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

Kyjev sa k správe ruského rezortu obrany zatiaľ nevyjadril.

Ruské sily dosiahli za uplynulý týždeň výrazné úspechy vo východnej časti Doneckej oblasti, čo podnietilo nezvyčajnú kritiku ukrajinských ozbrojených síl zo strany spriaznených vojenských blogerov, doplnila AFP.

Kanál The Deep State v aplikácii Telegram začiatkom tohto týždňa obvinil oblastných veliteľov ukrajinských jednotiek zo "zrútenia obrany v celej Doneckej oblasti, čo spôsobilo značné straty".

Moskva ešte v sobotu tvrdila, že jej silám sa v okolí mesta Doneck podarilo zatlačiť hlboko do ukrajinských obranných línií. Ukrajinská armáda pripustila, že Rusi dosiahli v oblasti niekoľko "taktických úspechov" a jej vlastné pozície sa zhoršili.

Šéf ukrajinskej vojenskej rozviedky Kyrylo Budano taktiež nedávno vyhlásil, že situácia na frontovej línií sa v nasledujúcich týždňoch bude pravdepodobne neustále zhoršovať.