Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Import

Španiel Freire na TdF skončil, účasť na olympiáde ohrozená

Tridsaťšesťročný profesionál a trojnásobný majster sveta, ktorý v minulosti získal na Tour de France aj zelený dres v bodovacej súťaži, musí stráviť najbližšie tri dni pod dohľadom lekárov v nemocnici.

Méty 7. júla (TASR) - Španielsky cyklista Oscar Freire zo zdravotných dôvodov predčasne ukončil svoje účinkovanie na 99. ročníku pretekov Tour de France a ohrozená je aj jeho účasť na OH 2012 v Londýne. Jazdec ruskej stajne Kaťuša má po nehode v piatkovej 6. etape, ktorú vyhral Slovák Peter Sagan (Liquigas-Cannondale), zlomené rebro a prepichnuté pľúca.

Tridsaťšesťročný profesionál a trojnásobný majster sveta, ktorý v minulosti získal na Tour de France aj zelený dres v bodovacej súťaži, musí stráviť najbližšie tri dni pod dohľadom lekárov v nemocnici. "Určite nebude štartovať v sobotňajšej etape," referoval lekár tímu Kaťuša Torsten Schmidt.

Freireho tak teraz čaká boj s časom, pretože olympijské preteky v anglickej metropole sú na programe už koncom tohto mesiaca. V šiestej rovinatej etape s dojazdom v Métach došlo k dvom väčším skupinových kolíziam.