Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Import

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 30. januára (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Martina Rybanská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

NAKA zasahuje v dome Kočnera a Trnku
Bratislava
Národná kriminálna agentúra od rána zasahuje v dome bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku v Hamuliakove, ako aj v dome Mariana K. na bratislavskej Kolibe a v budovách jeho firiem na Trenčianskej ulici v Bratislave. Z nášho spravodajstva sa o razii dozviete viac.



Financovanie regionálneho rozvoja
(Bratislava)

V Bratislave sa dnes uskutoční odborný seminár zameraný na financovanie regionálneho rozvoja vo vybraných krajinách OECD. Zúčastní sa ho aj podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Richard Raši a experti OECD. Seminár je určený predovšetkým pre zástupcov miestnej a regionálnej samosprávy, štátnej správy a podnikateľov.


Havária lietadla
(Košice)

Občianske združenie AN-24- Hejce dnes bude informovať o podaní žaloby na súd voči Slovenskej republike. Informovať bude o nových dôkazoch, prečo lietadlo havarovalo ako aj o výpovedi svedka, ktorý v deň stroskotania letel s týmto lietadlom do Kosova. Nehoda sa stala 19. Januára v roku 2006. Zomrelo pri nej 42 ľudí.


Veliteľské zhromaždenie vojska
(Bratislava)

Dnes sa uskutoční veliteľské zhromaždenie náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl Daniela Zmeka. V rámci neho bude vyhodnotený výcvikový rok 2019 a odprezentované úlohy na tento rok. Zhromaždenia sa zúčastní aj prezidentka a veliteľka ozbrojených síl Zuzana Čaputová a minister obrany Peter Gajdoš.


Riešenie zelenej dopravy
(Bratislava)

Do Bratislavy zavítajú experti na udržateľnú mobilitu z Nórska, ktorých pozvalo občianske združenie Cyklokoalícia. Pre zamestnancov samospráv či štátnych inštitúcií pripravilo dnes odborný seminár, ktorý má priniesť inšpiráciu a prezentovať skúsenosti z krajiny, ktorá je považovaná za jedného z lídrov v prístupe k zeleným opatreniam v doprave.


Budúcnosť EÚ
(Bazoches-sur-Guyonne)

Predsedovia troch hlavných inštitúcií Európskej únie sa stretnú vo Francúzsku v dome Jeana Claudea Moneta, aby spoločne diskutovali o budúcnosti EÚ, ako aj súčasných geopolitických výzvach. Hovoriť budú tiež oklíme a digitálnej transformácii. Predsedovia oficiálne ukončia stretnutie spoločným vyhlásením v bruselskom sídle Európskeho parlamentu v piatok.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher