Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Import

Villas-Boas je nový prezident FC Porto, ukončil vládnutie Costu

Futbalový tréner Andre Villas-Boas Foto: TASR/AP Photo

Villas-Boas čelí novej výzve po trénerskej kariére.

Porto 28. apríla (TASR) - Portugalský futbalový tréner Andre Villas-Boas sa stal novým prezidentom FC Porto. Bývalý kouč FC Chelsea či Tottenhamu získal vo voľbách 21.489 hlasov a ukončil 42-ročné "vládnutie" Jorgeho Nuna Pinta da Costu, ktorý kandidoval na post aj vo svojich 86 rokoch, no obdržal iba 5224 hlasov.

Doterajší prezident "drakov" vyhral voľby 15-krát za sebou. V prebiehajúcom ročníku sa situácia v klube zhoršila. Trápia ho finančné problémy a mužstvu patrí v ligovej tabuľke tretia priečka s 18-bodovou stratou na vedúci Sporting Lisabon. Villas-Boas čelí novej výzve po trénerskej kariére. "Je to historická noc, náš klub žije a dnes dokázal svoju silu," uviedol Villas-Boas vo vyhlásení klubu.

Počas trénerskej kariéry zažil práve v Porte svoje najúspešnejšie obdobie. V sezóne 2010/11 doviedol klub vo svojich 33 rokoch k domácemu double, pričom ligový titul získalo Porto bez prehry. Víťazstvo v Európskej lige z neho urobilo vo veku 33 rokov a 213 dní najmladšieho kormidelníka, ktorý kedy vyhral európsku klubovú trofej. Informáciu priniesla agentúra AFP.