Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Import

Víťaz Giro d'Italia Hesjedal odstúpil, na olympiádu ale myslí

Ryder Hesjedal v ružovom tričku an Giro d´Italia. Foto: TASR/AP

Tridsaťjedenročný cyklista sa zaplietol do hromadnej zrážky minimálne dvoch tuctov jazdcov počas piatkovej etapy, keď do konca zostávalo posledných 26 kilometrov.

Tomblaine 7. júla (TASR) - Kanadský cyklista a víťaz tohtoročných pretekov Giro d'Italia Ryder Hesjedal sa odhlásil z Tour de France. Dôvodom odstúpenia člna tímu Garmin-Sharp z 99. ročníka najprestížnejšieho cyklistického podujatia sú zranenie ľavej nohy a boku, ktoré utrpel pri hromadnej kolízii počas piatkovej šiestej etapy.

Pred sobotňajšou siedmou etapou z Tomblaine do La Planche des Belles Filles (199 km) Hesjedal údajne nedokázal normálne šliapať do pedálov. "Som sklamaný, že Tour opúšťam práve takto. Bol som v dobrej forme a chystal som sa bodovať v horských etapách. Pôjdem domov, pričom budem s lekármi pracovať na doliečení a všetku pozornosť upriamim na olympiádu," povedal Hesjedal, ktorého doplnil tímový lekár Prentice Steffen: "Zranenie by sa len zhoršilo, ak by sa pokúšal ďalej jazdiť."

Tridsaťjedenročný cyklista sa "zaplietol" do hromadnej zrážky minimálne dvoch tuctov jazdcov počas piatkovej etapy, keď do konca zostávalo posledných 26 kilometrov. V dôsledku nepríjemnej udalosti stratil viac ako 13 minút a prepadol sa na celkové 108. miesto. Trojnásobný majster sveta Oscar Freire a Wouter Poels utrpeli zlomeninu rebier a ďalšie vnútorné zranenia, etapu sa im však podarilo dokončiť. V nemocnici sa lieči Tom Danielson z Garminu a mimo pretekov sú aj Davide Vigano a Mikel Astarloza. Slovák Peter Sagan, ktorý utrpel pád vo štvrtok, si nezdar z predchádzajúceho dňa vynahradil víťazným finišom v Métach.