Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Import

Vlky vo švédskej ZOO roztrhali ošetrovateľku, ktorú poznali

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Obeť útoku našli bez známok života jej kolegovia. Išlo o skúsenú pracovníčku, ktorú osem vlkov poznalo.

Štokholm 18. júna (TASR) - Vlky usmrtili v nedeľu v švédskej zoologickej záhrade 30-ročnú zamestnankyňu, ktorá vstúpila do ich výbehu krátko po otvorení zoo. Obeť útoku našli bez známok života jej kolegovia. Išlo o skúsenú pracovníčku, ktorú osem vlkov poznalo.

Ako pre dnešné vydanie denníka Aftonbladet povedal šéf zoo Kolmarden Mats Höggren, všetko sa zrejme zomlelo veľmi rýchlo, žena nestačila prostredníctvom vysielačky ani požiadať o pomoc.

Podľa jeho slov pre iné periodikum, Dagens Nyheter, zaznamenali v prípade vlkov v minulosti menšie incidenty, napríklad útok na dievčatko, ktoré pri návšteve ich výbehu spanikárilo. V tomto prípade došlo však "iba" k pohryznutiu dieťaťa.

Po útoku zrušili na neurčito možnosť návštevníkom vstúpiť za sprievodu personálu do ich výbehu. Zariadenie neďaleko Norrköpingu ju ponúka pod mottom Blízky kontakt s vlkmi aj na svojej internetovej stránke.

Keďže k útoku došlo bez očitých svedkov, úvahy o jeho možnej príčine zostávajú na úrovni špekulácií. Podľa experta na vlkov Olofa Liberga vlci v zajatí nemajú strach z ľudí, ktorých vnímajú ako istý druh umelých vlkov. Ošetrovateľka zrejme urobila čosi, čo v nich vyvolalo negatívne pocity, vysvetľuje agentúra DPA.