Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Import

Vo Veľkom Grobe za popoludnie vyzbierali päť prívesov odpadu

Ilustračné foto Foto: Anna Augustínová/TASR

Apríl je u nás od roku 1952 oslavovaný ako mesiac lesov, v apríli si pripomíname aj Deň Zeme. Preto práve v tomto mesiaci sa ľudia najviac zamýšľajú nad ochranou prírody.

Bratislava 19. apríla (TASR) - Apríl je u nás od roku 1952 oslavovaný ako mesiac lesov, v apríli si pripomíname aj Deň Zeme. Preto práve v tomto mesiaci sa ľudia najviac zamýšľajú nad ochranou prírody, organizujú rôzne aktivity na jej ochranu a životného prostredia vôbec. Naša planéta si zaslúži pozornosť počas celého roka.

Aj v obci Veľký Grob, ktorá sa nachádza na zlome Podunajskej nížiny a Trnavskej tabule, zorganizovali obyvatelia brigádu, aby poupratovali okolie obce. Aj napriek nepriaznivému počasiu sa jej zúčastnilo dosť ľudí, ktorí za jedno predpoludnie vyzbierali päť prívesov odpadkov. Tentoraz práce nebolo tak veľa ako minulý rok, kedy bolo prívesov až desať. Cieľom bolo vyčistenie ulíc, príjazdových ciest, trávnatých a okrasných plôch od smetí a vyvezeného odpadu. Tí, ktorí nepriložili ruku k dielu môžu byť vďační brigádnikom, že zveľadili našu prírodu, a urobili tým nielen službu jej, ale aj nám všetkým.

Každý z nás by mal aspoň jeden deň v roku obetovať našej Zemi, aby sa nám žilo lepšie.

Anna Augustínová, Univerzita Cyrila a Metoda Trnava