Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia KHL

NHL si uctila Demitru, na webstránke priniesla trailer k dokumentu

Pavol Demitra Foto: facebook

Film bude mať premiéru 7. septembra 2014, teda presne tri roky po tragickej smrti bývalého kapitána slovenskej reprezentácie.

New York 6. augusta (TASR) - Tri roky po havárii lietadla s výpravou Lokomotivu Jaroslavľ vznikol film o tragicky zosnulom slovenskom hokejistovi Pavlovi Demitrovi. Ukážky z dokumentu "Pavol Demitra: 38", ktorý bude mať premiéru 7. septembra v Trenčíne, priniesla aj oficiálna webstránka NHL.

Film zachytáva jednotlivé momenty zo života Demitru. Prvá časť sa venuje jeho kariére v NHL, druhá jeho pôsobeniu v národnom tíme. Tretiu časť nahrali počas cesty na miesto leteckého nešťastia, ktoré sa Demitrova manželka Mária odhodlala prvýkrát navštíviť až počas nakrúcania filmu.

Dielo režíroval Daniel Dangl, herec známy z komediálnej relácie. "Vždy som sa zaujímal o vážne príbehy. Pavol bol veľmi spoločenský typ človeka, mal veľký zmysel pre humor a okolo neho bol vždy kopec zábavy. Bola to obrovská osobnosť a slovenská legenda. Myslím si, že si zaslúži takúto poctu," uviedol Dangl pre nhl.com.

Film bude mať premiéru 7. septembra 2014, teda presne tri roky po tragickej smrti bývalého kapitána slovenskej reprezentácie. O štyri dni neskôr sa bude premietať v kinách po celej krajine.