Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia KHL

Donbass Doneck si KHL túto sezónu nezahrá

Brankár Donbassu Doneck Ján Laco v štvrtom zápase semifinále play off Západnej konferencie 6. ročníka hokejovej KHL v Bratislave 24. marca 2014. Foto: TASR/Michal Svítok

Dôvodom je nepriaznivá politická situácia na Ukrajine, ktorá nedávno vyvolala požiar v domácej Arene Družba.

Moskva 18. júna (TASR) - Donbass Doneck sa nepredstaví v budúcej sezóne Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). Rozhodlo o tom stredajšie rokovanie oboch strán v Moskve, podľa ktorého bude Donbass účinkovať v najvyššej domácej súťaži. Slovenský obranca Peter Podhradský nie je z vývoja situácie prekvapený, prevládajú v ňom pocity sklamania a v klube ďalej pokračovať nebude.

Prezident KHL Alexander Medvedev sa spoločne s čelným predstaviteľom Donbassu Borisom Kolesnikom dohodli, že klub nebude v budúcej sezóne pôsobiť v KHL. Dôvodom bola nepriaznivá politická situácia na Ukrajine, ktorá nedávno vyvolala požiar v domácej Arene Družba. Donbass však o licenciu nepríde a po roku sa bude môcť vrátiť. Vedenie KHL sa v prípade nahradenia ukrajinského klubu vyjadrí v najbližších dňoch. Informovala ruská tlačová agentúra ITAR-TASS. V Donecku pôsobil vlani okrem Podhradského aj slovenský reprezentačný brankár Ján Laco.

"Človek to čakal. Nie je prekvapený, ale sklamaný. Bohužiaľ, takéto veci sa nezvyknú často stávať v športe. Teraz si treba hľadať nové zamestnanie," povedal pre TASR Podhradský, ktorý nezostane hrať s klubom najvyššiu domáci súťaž: "Neviem, kde bude Donbass pôsobiť. Ja mám zmluvu postavenú na KHL."

V úlohe získania nového angažmán by mohol zohrávať úlohu aj slovenský zástupca v nadnárodnej súťaži Slovan Bratislava. Podhradský spoločne s tímom odohral v Bratislave už zápasy vo štvrťfinále aj semifinále play off v Západnej konferencii proti Dinamu Riga aj Levu Praha. Už vtedy volali mnohí po jeho návrate do "belasého" dresu, ktorý by sa tak mohol zrealizovať po štrnástich sezónach. "Netreba špekulovať či áno, či nie. Už v utorok som bol v kontakte s agentom a povedal som mu svoje predstavy novej zmluvy. Som sklamaný, ale nemôžem to ovplyvniť," dodal Podhradský.

Skúsený 34-ročný bek poznal definitívne rozhodnutie o konci Donecku v KHL už dávnejšie. Jeho prípravu na novú sezónu to však neovplyvnilo. "Prebieha tak, ako každý rok. Cvičím so svojím kondičným trénerom, viac sa snažím bicyklovať po operácii členka. Bez ohľadu na to, či bude alebo nebude Donbass, pripravovať sa treba poctivo," uviedol Podhradský.

Ukrajinský klub v stredu oznámil, že ani mládežnícky tím Mladá Garda Doneck nebude pôsobiť v budúcom ročníku MHL.