Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia KHL

KHL: Jeglič po dopingovom prípade rozviazal zmluvu s Nižnekamskom

Na snímke slovinský reprezentant Žiga Jeglič. Foto: TASR/Martin Baumann

Tridsaťročný hokejista musel opustiť Pjongčang 20. februára, keď ho pozitívne testovali na zakázaný fenoterol.

Kazaň 1. marca (TASR) - Slovinský hokejista Žiga Jeglič prišiel pre dopingový nález na ZOH v Pjongčangu o miesto v tíme KHL Neftechimik Nižnekamsk.

Generálny manažér klubu Rail Jakupov uviedol pre portál sportbox.ru, že hráč sa s vedením dohodli na rozviazaní zmluvy spoločne.

Tridsaťročný Jeglič musel opustiť Pjongčang 20. februára, keď ho pozitívne testovali na zakázaný fenoterol. "Látku fenoterol obsahuje môj liek proti astme, ktorý je určený pre určité ochorenia dolných dýchacích ciest. Beriem tento liek na astmu na odporúčanie lekára. Predpísali mi ho po spirometrických testoch na Slovensku v roku 2017. Bohužiaľ, zabudol som ho nahlásiť ako terapeutickú výnimku," uviedol vtedy.

Vyšetrovanie jeho prípadu stále pokračuje a zatiaľ nie je jasné, aký trest dostane. V súboji proti Slovensku v základnej B-skupine rozhodol Jeglič premeneným samostatným nájazdom. Slovinci vďaka výhre 3:2 obsadili druhé miesto v tabuľke, Slováci posledné.

Jeglič odštartoval prebiehajúcu sezónu v drese Torpeda Nižnij Novgorod, za ktoré odohral 15 duelov a zaznamenal štyri asistencie. S klubom v októbri rozviazal zmluvu a upísal sa Nižnekamsku. V 26 dueloch v jeho drese dal dva góly a pridal štyri asistencie. Na Slovensku pôsobil v rokoch 2014 až 2017 v drese Slovana Bratislava.