Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia KHL

Slovan prehral s Dinamom Minsk

Na snímke brankár Miroslav Kopřiva (Slovan). Foto: TASR / Martin Baumann

Odveta je na programe 10. marca o 19.00 h v Bratislave.

Bobrujsk 7. marca (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v stredu v prvom súboji v Pohári nádeje KHL s bieloruským Dinamom Minsk v Bobrujsku 0:1.

Hostia hrali bez chorých Jána Brejčáka a kapitána Milana Bartoviča, ktorých nahradili Patrik Luža a Roman Kukumberg. Slovan sa v Minsku musel zaobísť už aj bez Marka Daňa, ktorého miesto vo štvrtom útoku zaujal Tomáš Mikúš.

Odveta je na programe 10. marca o 19.00 h v Bratislave. Úvodné kolo Pohára nádeje sa hrá na dva zápasy, do štvrťfinále turnaja postúpi mužstvo, ktoré nazbiera z dvoch zápasov vyšší počet bodov, pričom prvé stretnutie sa nepredlžuje. V prípade zhodného počtu bodov nasleduje po skončení druhého duelu päťminútové predĺženie, ak sa nerozhodne ani v ňom, prídu na rad samostatné nájazdy. V prípade postupu sa Slovan v sérii na tri víťazstvá stretne so Severstaľom Čerepovec, s ktorým odohrá domáce stretnutia 13. a 14. marca.

V bobrujskej aréne sa začalo od prvých minút v dobrom tempe, útoky sa striedali na oboch stranách. Slovan pohrozil strelou Tomáša Mikúša a dorážkou Bakoša, no postupne prebrali opraty zápasu domáci. Materuchin v 7. minúte vyzval k dobrému zákroku Kopřivu, v 12. minúte po chybe Štajnocha v rozohrávke Dadonova vychytal opäť Kopřiva. Ten aj ďalej držal hostí nad vodou pri stupňujúcom sa tlaku Minsku, no kapituloval v 16. minúte, keď sa po individuálnej akcii presadil Drozd.

V druhej tretine sa Slovan spočiatku bránil domácemu náporu, potom však mohol vyrovnať. V 26. minúte ale Miľčakov zneškodnil Šatanovu strelu a v 28. minúte mu po krásnej strele Mojžíša pomohla žŕdka. Slovan domácich zovrel, ale jeho snahu o gól pribrzdilo vylúčenie Lužu. Keďže však išiel o pár okamihov na trestnú lavicu aj domáci Stas (2+2), hostia mohli zatlačiť. Presilovku však nevyužili a mohli dokonca inkasovať, keď sa v brejku dvoch na jedného rútili na Kopřivu Kaľužnyj so Surovým, ale český gólman Kaľužného projektil chytil. Neujali sa ani strely domáceho Irgla a hosťujúceho Mojžíša, a tak skóre zostalo nezmenené, hoci v 39. minúte musel Mojžíš opäť na lavicu hanby.

Hostia sa vo zvyšku oslabenia ubránili a postupne viac otvárali hru v snahe vyrovnať, ale Radivojevičov únik skončil strelou tesne vedľa a "belasí" nevyužili ani presilovku pri vylúčení Surového. V záverečnej desaťminútovke snaha hosťom nechýbala, ale presné zakončenie pri pokusoch Bakoša a Šatana áno, a tak v odvete v Bratislave budú stáť pred imperatívom víťazstva.

Dinamo Minsk - Slovan Bratislava 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Gól: 16. Drozd. Rozhodcovia: Naumov, Dejev - Koršak, Černyšov, vylúčení: 3:4, presilovky a oslabenia: 0:0, 5000 divákov.

Mužstvá vykorčuľovali na ľad v týchto zostavách:
Dinamo Minsk: Miľčakov - Goroško, Krajíček, Nogačov, Lintner, Filičkin, Šinkevič, Zozon - Kaľužnyj, Stas, Materuchin - Irgl, Surový, Jefimenko - Pavlovič, Kitarov, Zacharov - Protaseňa, Drozd, Dadonov - Kolenčukov

Slovan Bratislava: Kopřiva - Škoula, Štajnoch, Mihálik, Mojžíš, Sigalet, Luža, Kozák - Vondrka, Bližňák, Miklík – Bakoš, Radivojevič, Šatan – Hudáček, J. Mikúš, Kukumberg – T. Mikúš, Šťastný, Ölvecký - Mráz

Hlasy po zápase
Rostislav Čada, tréner Slovana (zdroj: hcslovan.sk):
"Domáci boli aktívnejší a útočnejší v prvej polovici zápasu, kedy sa im podarilo streliť jediný gól. Nám sa podarilo v druhej polovici zápasu hru vyrovnať, vytvoriť si príležitosti, ale nepodarilo sa nám skórovať. Hlavným dôvodom toho, že zápas skončil najtesnejším výsledkom boli najmä dobré výkony brankárov."