Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia KHL

LEV prehral s Doneckom po rekordnom štvrtom predĺžení, Cingel dal gól

KHL Foto: internet

Po neuveriteľných 126 minútach a 14 sekundách sa skončil piatkový zápas semifinále play off Západnej konferencie KHL medzi Levom Praha a Donbassom Doneck.

Praha 22. marca (TASR) - Hokejisti Donbassu Doneck zvíťazili v rekordne dlhom stretnutí play-off KHL na ľade Levu Praha 4:3 a upravili stav semifinálovej série v Západnej konferencii na 1:1.

Rozhodujúci gól duelu dal vo štvrtom predĺžení respektíve v 127. minúte Jevgenij Beluchin. V drese pražského klubu zaznamenal jeden presný zásah slovenský krídelník Lukáš Cigel. Séria hraná na štyri víťazné zápasy sa teraz presťahuje do Bratislavy.

Duel v holešovickej hale sa prakticky začal v piatok a skončil v sobotu. Poniektorí diváci už zaspávali, pretože počas jedného večera sa odohrali vlastne dva zápasy za sebou. Až v čase 126:14, teda vo štvrtom predĺžení, vyslobodil všetkých nenápadný útok Donecku, ktorý zakončil dorážkou dôrazný Beluchin.

Obranca Němec po rekordnom zápase: "Niečo takéto som nezažil"

Po neuveriteľných 126 minútach a 14 sekundách sa skončil piatkový zápas semifinále play off Západnej konferencie KHL medzi Levom Praha a Donbassom Doneck. Duel v holešovickej hale sa prakticky začal v piatok a skončil v sobotu, hráči sa tak postarali o historicky najdlhší súboj v KHL.

Poniektorí diváci už zaspávali, pretože počas jedného večera sa odohrali vlastne dva zápasy za sebou. Až v čase 126:14, teda vo štvrtom predĺžení, vyslobodil všetkých gól Jevgenija Beluchina. Doneck vyhral 4:3 po predĺžení a vyrovnal stav série na 1:1. Rekordne dlhý zápas dal zabrať najmä hráčom. Obranca Leva Ondřej Němec strávil na ľade 45 minút a 20 sekúnd a po stretnutí ním okrem únavy lomcovalo aj sklamanie.

"Bolo to obrovské sklamanie. Myslím, že sme v predĺžení mali naozaj veľké šance, ktoré sme nevyužili, a oni z ojedinelého útoku dali gól. Boli sme veľmi sklamaní. Je to ale len jeden zápas, séria je 1:1 a hrá sa na štyri víťazné stretnutia. Prehrali sme, tak to chodí. Teraz už ale ideme ďalej," uviedol pre oficiálny klubový web Němec a zároveň poďakoval fanúšikom, že zostali na štadióne aj napriek neskorému nočnému času. "Niečo takéto som nikdy nezažil a fanúšikom môžeme naozaj poďakovať. Aj v siedmej tretine boli stále fantastickí. Zostalo tu veľa ľudí, samozrejme, že ich aj pár ubudlo, ale tak to je. Patrí im obrovská vďaka."

Už v nedeľu čaká oba tímy ďalší duel, séria sa však sťahuje do bratislavskej Slovnaft arény. Pre Donbass sa totiž stane dočasne domovským stánkom pre pretrvávajúcu nepriaznivú politickú situácia na Ukrajine, vrátane samotného mesta Doneck.




Sumár semifinále play off KHL v Západnej konferencii:

LEV Praha - Donbass Doneck 3:4 pp (2:1, 1:1, 0:1 - 0:0, 0:0, 0:0, 0:1)
Góly: 18. a 20. Vrána, 35. CINGEL - 5. Dadonov, 35. Beluchin, 55. Jakucenja, 127. Beluchin.
/stav série 1:1/