Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

Na kúskoch Nagya sa baví hokejový svet, vo videu vyzval Mozjakina

V popredí vľavo sa raduje Ladislav Nagy (Slovan) po strelení prvého gólu v stretnutí KHL HC Slovan Bratislava - Medveščak Záhreb 4. septembra 2014 v Bratislave. Vpravo Matthev Anderson (Medveščak). Foto: TASR/Pavel Neubauer

Tak kto strieľa krajšie góly - Nagy alebo Mozjakin? Pozrite si video a rozhodnite sami.

BRATISLAVA 13. septembra (Teraz.sk) - Vo vynikajúcej forme sa v úvode siedmeho ročníka KHL predviedol slovenský reprezentant a obrovská posila HC Slovan Bratislava Laco Nagy. V tabuľke ostrostrelcov súťaže drží krok s ruskou hviezdou Sergejom Mozjakinom, hrajúcim v drese obhajcu Gagarinovho pohára Metallurg Magnitogorsk.

Mozjakin sa teší z gólu v zápase s Atlant Mitišči 8. septembra 2014
Foto: Metallurg.ru


Nagy aj Mozjakin už nastrielali súperom po päť gólov, stačili im na to iba štyri zápasy. A neboli to len tak hocijaké góly – komentátorom nad ich umením sem-tam dochádzajú slová, davy na tribúnach šalejú. Webová stránka KHL to najlepšie z Nagya a Mozjakina pospájala do jedného videa, v ktorom zviedli virtuálny súboj o najväčšiu gólovú parádu.



Mozjakin tróni aj v bodovacej tabuľke so ziskom 8 bodov (5+3), Nagy zatiaľ nazbieral 6 bodov (5+1).

Kapitán Magnitky Sergej Mozjakin dvíha nad hlavu Gagarinov pohár po víťazstve vo finálovej sérii nad HC Lev Praha 30. apríla 2014.
Foto: Metallurg.ru
Mozjakin vlani po zisku Gagarinovho pohára so svojim klubom pozbieral aj individuálne ceny v KHL. Ako najužitočnejší hráč základnej časti vyhral Zlatú hokejku, bol však aj najproduktívnejším hráčom v bojoch o play off. Zároveň s centrom Janom Kovářom a druhým a druhým krídlom Danisom Zaripovom tvorili najlepšieho útoku základnej časti hry. Mozjakin bol aj jasným lídrom bodovania play off .



Hokejová cesta Laca Nagya





Nagy sa na pôsobení v drese belasých dohodol na konci minuloročného svetového šampionátu . Webstránka HC Slovan Bratislava priniesla jeho vizitku. Slovenský 34 – ročný krídelník (narodený 1. júna 1979) sa po troch sezónach v juniorke a medzi mužmi na Slovensku rozhodol skúsiť šťastie v zámorí a hneď vo svojej prvej sezóne sa stal so 71 gólmi v 63 zápasoch najlepším strelcom juniorskej Quebec Major Junior Hockey League!

Skvelé výkony katapultovali Nagya takmer okamžite do prvého tímu Saint Louis Blues, v ktorom odohral 57 stretnutí. Pre veľku konkurenciu medzi útočníkmi v tíme Bluesmanov zamieril talentovaný Nagy do Phoenixu, kde zažiaril azda najviac a až v troch sezónach sa dostal cez hranicu 50 bodov.

V NHL ďalej obliekal dresy Dallasu Stars a Los Angeles Kings. Celkovo nastúpil skvelý zakončovateľ v najlepšej svetovej lige na 453 zápasov, v ktorých nazbieral 315 kanadských bodov.

Od ročníka 2008/2009 korčuľovaľ Nagy po klziskách KHL. Postupne nastupoval za Severstaľ Čerepovec, Lev Poprad a Dinamo Minsk. V KHL mal pred touto sezónou 180 centimetrov vysoký a 87 kilogramov vážiaci hráč takúto štatistiku: 131 zápasov a 67 bodov. Korčuliarsky skvele vybavený a rýchly hokejista má tiež skúsenosti z najvyššej švédskej súťaže z tímu Modo. Jeho posledným pôsobiskom pred príchodom do Slovana bol v nedávno skončenej sezóne fínsky Jokerit Helsinki.

Rovnako bohatá a úspešná je Nagyova kariéra v slovenskej reprezentácii. V drese s dvojkrížom na hrudi štartoval na dvoch juniorských majstrovstvách sveta, ku ktorým pridal štarty na šiestich seniorských svetových šampionátoch. Vo svojej zbierke má zlatú medailu z MS 2002 (Gotebörg) a bronz z MS 2003 (Helsinki). Celkovo odohral za seniorsky výber Slovenska 80 zápasov s bilanciou 17 gólov a 24 asistencií.