Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia KHL

Neúspešná premiéra Zankovca: Je to veľká škoda, že sme prehrali

Eduard Zankovec. Foto: TASR/Andrej Galica

Slovan bol po celý zápas lepším mužstvom, vypracoval si množstvo šancí, zápas mohla zlomiť presilovka piatich proti trom.

Bratislava 7. októbra (TASR) - Novému trénerovi hokejistov Slovana Eduardovi Zankovcovi z Bieloruska premiéra na striedačke nevyšla. Jeho hráči v sobotňajšom súboji KHL doma s Dinamom Riga prehrali 2:3 po predĺžení, hoci súpera prestrieľali vysoko 52:29. Strelec prvého gólu "belasých" Marek Viedenský však pozná recept na to, ako prekonať súperových brankárov.

Slovan bol po celý zápas lepším mužstvom, vypracoval si množstvo šancí, zápas mohla zlomiť presilovka piatich proti trom. "Je to veľká škoda, že sme prehrali. Nevyužili sme veľa presiloviek, no najmä v tej dvojnásobnej sme sa mali viac snažiť," povedal po stretnutí nový tréner Slovana. Ten si na premiérové víťazstvo musí počkať minimálne do pondelka, kedy hrá Slovan opäť doma proti HK Soči. "Som tu ešte veľmi krátko, na to, aby som vedel robiť nejaké veľké zmeny, ale všetci chceme vyhrávať. Dnes sme bohužiaľ neuspeli, čo je veľká škoda. Čo sa týka presilovkových formácií, sú v nich hráči, ktorí sú schopní presadiť sa. Musíme byť iba trpezliví," dodal.

Nad streleckou nemohúcnosťou hráčov krútil hlavou aj Marek Viedenský, autor prvého gólu v zápase. "Asi vezmem spoluhráčov k sebe domov a budú prebaľovať moju dcérku. Ja som to dnes urobil a dal som pomerne šťastný gól," vyhlásil položartom Viedenský a dodal: "Góly nám chýbajú, to je bohužiaľ realita. Ale kto nedá gól v presilovke päť na tri, nezaslúži si vyhrať." Dvadsaťsedemročný útočník nastúpil na zápas po štvorzápasovej pauze zavinenej zranením. "Nemal som veľa času na ľade, takže to nebolo až také hrozné. Ráno som sa cítil dobre, teraz je to horšie. Takže uvidím, ako to bude pokračovať."

Hráči si prvú skúsenosť s novým trénerom pochvaľovali, zvykať si musia aj na pokojnejší prejav šéfa lavičky. "Bol to nezvyk mať zrazu na lavičke trénera, ktorý je pokojný a je potichu. Ale každý je iný a každý má svoj kumšt. Zmenili sme systém, ale potrebujeme ešte viac tréningov, aby sme sa spoznali. Verím, že to bude iba lepšie," uzavrel Viedenský.