Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Knihy

Čriepky T. Keleovej-Vasilkovej vychádzajú prvýkrát ako e-kniha

Táňa Keleová-Vasilková, archívne foto. Foto: Ikar

Román bol vydaný v roku 2001. Jeho druhé vydanie vyšlo v januári 2016.

Bratislava 12. júla (TASR) - Autorka románov pre ženy Táňa Keleová-Vasilková nad vydávaním e-kníh dlhšie váhala. Čriepky - obľúbený román najpredávanejšej slovenskej spisovateľky, ktorá doteraz vydala 30 románov a ich predaj presiahol 1,2 milióna kusov, je od utorka 11. júla prístupný aj v elektronickej verzii. Čitatelia ho nájdu ako e-knihu na www.ibux.sk. Román bol vydaný v roku 2001. Jeho druhé vydanie vyšlo v januári 2016.

"Ja mám skôr rada klasické knihy, ktoré voňajú a ktoré môžem držať v ruke. Ale rozumiem súčasným trendom, a preto som si povedala prečo nie? Jedna e-kniha môže vyjsť aj mne," hovorí o svojej prvej e-knihe spisovateľka.

Táňa Keleová-Vasilková sa venuje písaniu románov od roku 1994. Záujem o jej príbehy neutícha ani po rokoch. Jej prvotina vyšla v náklade 500 kusov, dnes sa z každej jej knihy predajú desaťtisíce výtlačkov. Okrem iných ocenení sa pravidelne umiestňuje medzi TOP autormi v sieti kníhkupectiev Panta Rhei Awards. Každoročne patrí aj medzi najoceňovanejších autorov Ikariády a pravidelne si odnáša ocenenie Platinová kniha. Je prvou autorkou na Slovensku, ktorá dosiahla milión predaných výtlačkov svojich kníh.

TASR informovala Lucia Čarná, PR manažérka vydavateľstva Ikar.