Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Knihy

Dorka Magorka, Pásavec a Zajac zažívajú nové dobrodružstvá

Foto: Slovart

„Bláznivý apríl“ priniesol pokračovanie vtipných detských sérií z Vydavateľstva SLOVART, ktoré bavia deti po celom svete.

Bratislava 9. mája (OTS) - Známy britský autor detskej literatúry Jeremy Strong, ktorý má na konte už vyše sto kníh a získal mnoho literárnych ocenení, prichádza s treťou časťou príbehov zo života priateľov Pásavca a Zajaca z Veľkého lesa. Postavy v jeho knihách sú síce zvieratá, ale majú ľudské vlastnosti a správajú sa ako ľudia. Pásavec je zavalitý hundroš, má rád tučné syry, chodí v starom vyťahanom svetri, na ktorom si zakaždým zapne gombíky. Zajac je štíhly fičúr a športovec so šálom okolo krku, rád chrúma mrkvu a hrá na tube. V tretej časti Pásavec, Zajac a záhadná Plameniačka naruší spokojný život našich starých známych spev, čo sa k nim nesie od jazera. Keď sa spolu s ostatnými zvieratami vyberú pátrať po jeho pôvode, objavia na brehu jazera vaňu, v ktorej sa kúpe očarujúca dlhonohá Plameniačka. Kde sa tam odrazu vzala? A kto to vlastne je? Dozviete sa v najnovšom príbehu. Ďalší vtipné dobrodružstvo z ich každodenného života opäť dokazuje, že hoci sme každý iný, spolu je nám aj tak najlepšie.
O slovenský preklad sa postarala Katarína Karovičová. Vo Vydavateľstve SLOVART vyšli v roku 2023 prvé dve časti série: Pásavec, zajac a syrový sendvič a Pásavec, Zajac a veľký hlučný Medveď.

Šieste pokračovanie fantasticky fantazmagorických dobrodružstiev Dorky Magorky Nemôžem žiť bez teba od autorky a ilustrátorky Abby Hanlon dopĺňa sériu, ktorá je skvelým prvým čítaním pre malých. Ako už dobre vieme, Dorkina fantázia nemá hraníc, takže malých čitateľov a čitateľky čaká ďalší zábavný príbeh. Vymyslení priatelia pán Otrava, Pažravica Žravica, Zorka, Hviezdica či psík Kostička už nie sú len Dorkini. Kamošia sa s nimi aj jej súrodenci či spolužiaci zo školy. Dokážu však Dorke pomôcť aj s tým, aby sa z nej konečne stala tínedžerka a zachránia pred smrťou slávneho hudobného skladateľa Mozarta? No a hlavne: zabránia Dorkinej mame, aby sa po rokoch starostlivosti o deti vrátila do školy? Dočítate sa v najnovšej knihe Nemôžem žiť bez teba. Knihu do slovenčiny preložila Katarína Škorupová.

Foto: Slovart

Začítajte sa aj do ďalších dobrodružstiev bláznivej Dorky Magorky, ktoré vyšli vo Vydavateľstve SLOVART: Dorka Magorka (2016), Dorka Magorka má ozajsky ozajskú kamošku (2016), Dorka Magorka, čierna ovca rodiny (2018), Dorka Magorka s hlavou v oblakoch (2018), Dorka Magorka s páskou cez oko (2021).