Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Knihy

Hry o život si na Amazone kúpilo už viac ľudí ako Harryho Pottera

Šéfka redakcie internetového kníhkupectva Amazon Sara Nelsonová poznamenala, že je to i vďaka vydaniu tohto titulu v podobe elektronickej knihy, ktorú vyhľadáva neustále sa zvyšujúci počet čitateľov.

New York 18. augusta (TASR) - Trilógia Hry o život z pera Američanky Suzanne Collinsovej vystriedala na čele rebríčka najpredávanejších kníh internetového obchodného domu Amazon ságu o čarodejníckom učňovi Harrym Potterovi, ktorej autorkou je britská spisovateľka Joanne K. Rowlingová.

Ako informovala šéfka redakcie internetového kníhkupectva Amazon Sara Nelsonová, za štyri roky od prvého vydania trojdielneho diela Suzanne Collinsovej sa predalo viac výtlačkov jej práce, ako siedmich zväzkov ságy o Harrym Potterovi.

Objektívne však poznamenala, že je to i vďaka vydaniu tohto titulu v podobe elektronickej knihy, ktorú vyhľadáva neustále sa zvyšujúci počet čitateľov.

Všetky tri zväzky trilógie Hry o život však od svojho vydania bez prestávky figurovali v zozname desiatich najpredávanejších titulov Amazonu, a to tak v papierovej, ako aj elektronickej podobe.

Trilógia, ktorá nesie v origináli názov The Hunger Games, vyšla v preklade do slovenčiny vo vydavateľstve Ikar v rokoch 2009-2011. Názov jej prvej časti je identický s názvom trilógie (Hry o život), ďalšie vyšli s názvami Skúška ohňom a Drozdajka a s podtitulmi Hry o život 2 a Hry o život 3.