Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Knihy

Na Slovensku vypukne Knižná mánia

Foto: Ikar

Takáto oslava čítania a kníh tu dlho nebola. Projekt podporia známi knižní maniaci ako Boris Filan, Kamil Peteraj, Jozef Bednárik, Milan Lasica, Soňa Valentová či Marián Slovák.

BRATISLAVA 16. apríla (TERAZ.sk) - Aj knihy majú svoj sviatok. Presne 23.apríla, na Svetový deň knihy. Vydavatelia a kníhkupci sa spojili, aby pripravili projekt Knižná mánia, v rámci ktorého predstavia za dva týždne 16 jedinečných noviniek a slovenskí spisovatelia vyrazia za svojimi čitateľmi po celom Slovensku na besedy a autogramiády.

Takáto oslava čítania a kníh tu dlho nebola. Projekt podporia známi knižní maniaci ako Boris Filan, Kamil Peteraj, Jozef Bednárik, Milan Lasica, Soňa Valentová či Marián Slovák. Vydavatelia Ikar, Fragment, Forza music či Noxi ponúknu svoje najhorúcejšie novinky, ktoré sa začnú predávať počas dvoch sobôt: 21.apríla prvých 8 a o týždeň ďalších 8. Medzi nimi svetové mená ako John Grisham, Danielle Steelová, Chuck Palahniuk či Nicholas Sparks. A tiež slovenskí top autori Milan Lasica, Táňa Keleová-Vasilková a ďalší.

Pozrite si trailer ku Knižnej mánii:



V ponuke Knižnej mánie sú lahôdky ako Smrteľný hriech (Fragment) o kresťanke žijúce v Pakistane, nový cestopis Borisa Filana Ako išlo oko na vandrovku (Ikar), či svetový hit Dukanova diéta (Noxi). Z produkcie vydavateľstva Forza určite zaujme knižka Milana Lasicu Listy Emilovi / Na fašírky mi nesiahaj.

Čitatelia sa môžu tešiť aj na ďalšie desiatky obľúbených kníh so zľavami až 7€, súťaž o atraktívne darčeky a nového Satinského. Za kúpu ktorýchkoľvek dvoch noviniek totiž zákazník dostane zadarmo úplne novú knihu Jula Satinského Nevarím, nevaríš, nevaríme.

Knižná mánia má už teraz niekoľko superlatívov. Zapojilo sa do nej vyše 100 kníhkupectiev a záujem o čítanie dokazuje aj profil Knižnej mánie na Facebooku. Za 5 dní sa k veľkej akcii pridalo takmer 400 fanúšikov, ktorí si dokonca môžu zmeniť svoju podobu v špeciálnej aplikácii na Knižného maniaka.

Vydavatelia a kníhkupci spolu s knižnou sieťou Panta Rhei či najväčším online kníhkupectvom Martinus pripravili pre čitateľov takmer 40 besied a autogramiád. Od Holíča cez Banskú Bystricu až po Prešov. Počas dvoch týždňov tak bude po Slovensku cestovať zrejme najviac spisovateľov v histórii - stretnúť a podebatovať možno s Rasťom Piškom, Jozefom Banášom, Borisom Filanom, Jurajom Šebom. Andreou Coddington a ďalšími vyše 20 autormi.

Zoznam všetkých zapojených kníhkupectiev a ďalšie informácie sú na www.kniznamania.sk.