Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Knihy

Spoveď mafiánskeho nájomného vraha: Prejde vám mráz po chrbte

Foto: TERAZ.sk/Ikar

Spoveď mafiánskeho nájomného vraha je príbeh newyorského kráľa porna Richarda Kuklinského.

BRATISLAVA 31. júla (TERAZ.sk) - S mafiou spolupracoval štyri desaťročia. Unášal kamióny, vyrábal a distribuoval pornografické filmy, vymáhal dlhy, a najmä, odstraňoval nepohodlných ľudí. Raz objavil jaskyňu obývanú potkanmi a zišlo mu na um, že by v nej mohol nechať zaživa zožrať svoje obete, pri ktorých mafiánskym bossom záležalo na tom, aby pred smrťou mimoriadne trpeli. Hlboko v lesoch sa tak začal jeho dvojitý život. Život úspešného obchodníka a zároveň brutálneho vraha, o čom sa jeho šokovaná rodina dozvedela až oveľa neskôr – po zatknutí.

Mraziar. Spoveď mafiánskeho nájomného vraha je príbeh newyorského kráľa porna Richarda Kuklinského. „Ako vrah robil svoje remeslo mimoriadne dobre. Zdokonalil ho takpovediac na umenie. Nijaká zákazka nebola nad jeho sily, úspešne vykonal všetko, čím ho poverili. Napĺňalo ho to hrdosťou. Tí, čo v podsvetí snovali vraždy, ho ako vraha považovali za špecialistu prvej veľkosti.“ Aj preto ho prezývali Mraziar.
Pozrite si trailer ku knihe Mraziar

Spisovateľ Philip Carlo spracoval vyše 240 hodín rozhovorov s Richardom Kuklinským, ktoré uskutočnil v Trentonskej štátnej väznici. Na detailne vykreslenom pozadí Kuklinského osobného života opísal mnohé z údajne viac ako dvesto mimoriadne krutých vrážd, ktoré tento nájomný vrah spáchal.

Kuklinského obeťami neboli len tí, ktorí prekážali mafiánom. Viacerí zavraždení sa len ocitli v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Ak mu niekto spôsoboval problémy, riešil ich vraždou. Carlovi sa dokonale podarilo preniknúť do myslenia jedného z najbrutálnejších masových vrahov v dejinách kriminalistiky.

Prečítajte si úryvok z knihy Mraziar