Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Knihy

Zoznámte sa s budúcnosťou boja proti zločinu – prichádza ROBOPES!

Foto: Slovart

Predstavujeme vám prvú knižnú „walliamsovku“ v roku 2024. Svetoznámy autor vtipných detských príbehov David Walliams prichádza s knihou Robopes.

Bratislava 26. januára (OTS) - Predstavujeme vám prvú knižnú „walliamsovku“ v roku 2024. Svetoznámy autor vtipných detských príbehov David Walliams prichádza s knihou Robopes.

„Počuli ste už niekedy o policajnej mačke? NIE! Samozrejme, že nie! Nič také ako policajná mačka neexistuje. To je holý fakt. Policajné mačky by nám boli úplne nanič. Mačky si totiž robia, čo chcú. Dokázali by ste vycvičiť mačku, aby MŇAUKALA na lupiča? Nie. Alebo aby strážila šperky? Asi ťažko. Dokážete vycvičiť mačku, aby naháňala zločinca? Nehrozí! Je vôbec v ľudských silách prinútiť mačku, aby spravila čokoľvek? NIE, NIE A EŠTE RAZ NIE. Mačky sú lenivé. Sebecké. Drzé. Prepána! V žiadnom prípade neprezraďte mačkám, čo som o nich napísal. Ak sa o tom dozvedia, je veľmi pravdepodobné, že sa jedného pekného dňa sčista-jasna zadusím chumáčom chlpov. Samozrejme, netvrdím, že všetky mačky sú zlé. Iba asi deväťdesiatdeväť percent z nich. Psy sú pravým opakom mačiek. Psy žijú preto, aby nám robili radosť. Psy chcú, aby sme ich milovali. A čo je najdôležitejšie, pre odmenu urobia čokoľvek.“ Týmito slovami sa začína najnovšia kniha Robopes od legendárneho autora detských bestsellerov Davida Walliamsa.

Superhrdinami v tejto knihe sú policajné psy. Mesto Pohromovce ovládli tie najnebezpečnejšie kriminálne živly na svete a proti nim stojí hŕstka policajných psov na čele so Zúfalou patrolou. Tú tvorí trojica psov – bojko Stresor, lenivý Piškót a nahlúpla Špagetka. Práve oni teraz musia Pohromovce zachrániť pred neodvratnou skazou, pretože aj keď v Pohromovciach vládne chaos, i tu platí, že nádej zomiera posledná. A do toho všetkého prichádza Robopes - hrdina budúcnosti v boji proti zločinu! Podarí sa im spoločne odvrátiť katastrofu? Premôžu spolu s Robopsom superzloduchov? A akú úlohu zohrá Krys, potkan, ktorý si myslí, že je myš? To všetko a ešte oveľa viac sa dočítate v knihe Robopes, pri ktorej sa zaručene nebudete cítiť pod psa!

Knihu pre všetkých milovníkov psov a dobrej zábavy ilustroval Adam Stower a o slovenský preklad sa postarala Katarína Hajašová.

O autorovi
David Walliams je britský spisovateľ, herec a komik. Preslávil sa komediálnou šou Little Britain, ktorú tvoril spolu s Mattom Lucasom pre BBC. Do knižného sveta vstúpil knihou Chalan v sukni (SLOVART 2012) a najčastejšie ho prirovnávajú k Roaldovi Dahlovi. Dnes má na konte desiatky kníh pre deti, z ktorých sa celosvetovo predalo viac ako 25 miliónov výtlačkov. Mnohé z nich boli sfilmované a David si v nich aj zahral.