Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Košický kraj

Anjelská kapustnica v Košiciach chutila a vyniesla rekordný príspevok

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Zhruba 2300 porcií z tisíclitrového kotla sa vypredalo rekordne rýchle a vynieslo najvyšší príspevok v histórii podujatia.

Košice 21. decembra (TASR) - Benefičná Anjelská kapustnica, ktorá je už tradičnou súčasťou košických vianočných trhov na Hlavnej ulici, mala uplynulú sobotu (19.12.) mimoriadny úspech. Zhruba 2300 porcií z tisíclitrového kotla sa vypredalo rekordne rýchle a vynieslo najvyšší príspevok v histórii podujatia. Ako dnes informovala Zuzana Fabianová z organizácie Košice Turizmus, pre organizáciu Úsmev ako dar sa podarilo vyzbierať 2800 eur.

Maxikapustnicu pripravovali kuchári pod vianočným stromčekom na Hlavnej ulici od skorých ranných hodín. Možnosť dať si počas vianočného zhonu, ale aj počas stretnutia s priateľmi na vianočných trhoch kapustnicu za symbolické jedno euro alebo dobrovoľne vyšší príspevok využili početní návštevníci. Obrovský kotol s kapustnicou zíval prázdnotou už po siedmich hodinách predaja, ktorý sa začal o 12.30 h.

Výťažok z predaja použije partnerská organizácia Úsmev ako dar na dva účely. "Prvým je dobudovanie nového sociálneho zariadenia na pomoc mladým dospelým po ukončení pobytu v detskom domove, ale aj rodinám s maloletými deťmi, ktorí prišli o bývanie. Zvyšné prostriedky budú použité na priamu pomoc ľudom v núdzi, predovšetkým rodinám s deťmi a to vo forme výpomoci pri zakúpení jedla, liekov, hygienických potrieb či poplatkov v školách a škôlkach," priblížila Fabianová.