Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Britská obchodná komora otvorila pobočku v Košiciach

Košice Foto: TASR/S. Písecký

Britský veľvyslanec v SR Andrew Garth si myslí, že teraz existuje veľká príležitosť na zvýšenie obchodnej spolupráce a investícií medzi Britániou a východným Slovenskom.

Košice 13. októbra (TASR) - Britská obchodná komora v Slovenskej republike dnes oficiálne otvorila svoju pobočku v Košiciach. Týmto krokom chce potvrdiť svoj záujem o intenzívny rozvoj britsko-slovenských podnikateľských vzťahov a podporu bilaterálnej spolupráce so zameraním na malé a stredné podnikanie.

"Existuje teraz veľká príležitosť na zvýšenie obchodnej spolupráce a investícií medzi Britániou a východným Slovenskom," uviedol britský veľvyslanec v SR Andrew Garth. Ako výhody spomenul priame letecké spojenie Košíc a Popradu s Britániou, ako aj zámer automobilky Jaguar Land Rover vybudovať nový závod na Slovensku, čím krajina podľa neho získala v Spojenom kráľovstve veľmi dobré PR. "Na veľvyslanectve odvtedy zaznamenávame veľký nárast záujmu o informácie," povedal Garth počas košického Britsko-slovenského podnikateľského fóra.

Košická pobočka Britskej obchodnej komory sídli na Žriedlovej ulici č. 12-14. Služby komory sa tak stávajú dostupnejšími pre podnikateľov z východu krajiny. "Tieto zastúpenia majú ten význam, že sú miestom stretávania sa biznisu. To, že sa Briti rozhodli otvoriť zastúpenie na východe Slovenska, svedčí o tom, že tento región je stále atraktívnejší," povedal pre TASR slovenský veľvyslanec v Británii Ľubomír Rehák.

Na košickom Britsko-slovenskom podnikateľskom fóre s podtitulom Biznis pre Slovensko získali zúčastnení podnikatelia informácie o obchodných príležitostiach a možnostiach podpory podnikania zo strany Britskej obchodnej komory.