Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Burza práce v Košiciach ponúkne viac ako 9000 voľných pracovných miest

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Na jednom mieste sa tak stretne 62 zamestnávateľov z východoslovenského regiónu.

Košice 22. februára (TASR) – Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) organizuje Burzu práce pod názvom "Chyť sa príležitosti". Podujatie sa bude konať v dňoch 23.–24. februára v Spoločenskom pavilóne v Košiciach. Slávnostné otvorenie burzy práce sa uskutoční v utorok (23.2.) o 10.00 h za účasti ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Jána Richtera. TASR o tom informovala hovorkyňa ÚPSVaR Veronika Černá.

"Na jednom mieste sa stretne 62 zamestnávateľov z východoslovenského regiónu s ponukou viac ako 9000 reálnych voľných pracovných miest, z toho 5315 pracovných miest od slovenských zamestnávateľov a 454 pracovných miest od zahraničných zamestnávateľov," uviedla Černá.

Pridajú sa k nim poskytovatelia neštátnych služieb zamestnanosti a európski partneri verejných služieb zamestnanosti s pracovnými miestami, pracovnými príležitosťami a poradenstvom pre oblasť slovenského a európskeho trhu práce.

"Zastúpenie budú mať aj vzdelávacie agentúry, ktoré ponúknu širokú paletu služieb, od poradenstva cez testovanie tzv. mäkkých zručností, jazykových zručností, počítačových zručností až po hodnotenie osobnostných kompetencií," priblížila Černá.

Burza práce je podľa jej slov unikátnou príležitosťou nielen pre uchádzačov o zamestnanie, ale aj pre najmladšiu generáciu, ktorá sa chystá na povolanie, aby sa ľahšie zorientovala v problematike.

V súvislosti s burzou Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) posilní v dňoch jej konania jednu z električkových liniek.

"Keďže účasť na tejto akcii potvrdil veľký počet záujemcov, dopravný podnik vykoná na električkovej linke číslo 6 v čase od 08.00 h do 14.00 h mimoriadne posilnenie dopravy. Posilové spoje budú premávať len v úseku Staničné námestie – Spoločenský pavilón – DPMK v intervale 15 minút," uzavrela hovorkyňa dopravného podniku Michaela Karaffová.