Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Cestári na Zemplíne uvažujú o vyhlásení prvého stupňa kalamity

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Medzi komplikované úseky ciest v oblasti Trebišova patria aktuálne okolia obcí Michaľany, Hrčeľ, Novosad, Slovenské Nové Mesto, Borša, Hraň, Brehov, Černochov, Veľká Tŕňa a Veľká Bara.

Košice 10. januára (TASR) – Situácia na cestách Košického kraja sa zhoršuje, v  niektorých úsekoch okresov Trebišov a Michalovce cestári zvažujú vyhlásenie prvého kalamitného stupňa. Ako pre TASR povedala investično-prevádzková námestníčka riaditeľa Správy ciest Košického samosprávneho kraja Zuzana Fejesová, komplikácie tvoria snehové jazyky, záveje a zľadovatená vozovka.

Medzi komplikované úseky ciest v oblasti Trebišova patria aktuálne okolia obcí Michaľany, Hrčeľ, Novosad, Slovenské Nové Mesto, Borša, Hraň, Brehov, Černochov, Veľká Tŕňa a Veľká Bara.

Čo sa týka okolia Michaloviec, problémy hlásia v úsekoch Michalovce – Sliepkovce, Pozdišovce - Laškovce – Ložín, v okolí obcí Hatalov, Bánovce nad Ondavou – Dúbravka, Horovce - Trhovište - Pozdišovce a Suché.

Nepriaznivá situácia na cestách je aj v okolí Sečoviec, Kráľovského Chlmca či Veľkých Kapušian, a to v úsekoch Vojany – Beša, Malčice - Petríkovce – Kucany časť Oborín, Malčice - Hradištská Moľva a Stretavka – Drahňov. Fejesová považuje za zlú aj situáciu na cestách v okrese Sobrance.

Podľa jej slov začal vietor prácu cestárov komplikovať okolo poludnia, popoludní sa pridalo sneženie. "Na niektorých úsekoch, kde sa sneh viac ujazdí, vznikajú zľadovatené úseky, na ktorých je jazda nebezpečná. Zdá sa, že je tam len naviaty sneh, ale pod ním môže byť zľadovatená vozovka. V teréne máme viac ako 50 sypačov, respektíve mechanizmov vrátane traktov," uviedla s tým, že o prípadnom vyhlásení kalamitného stupňa sa rozhodne na základe vývoja situácie na cestách a počasia.