Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Košický kraj

Zlodeji chceli vziať naftu z družstva, prepadli a zviazali strážnika

Ilustračné foto Foto: TASR

Krádež nafty zlodejom nevyšla.

Krišovská Liesková 17. júla (TASR) – K lúpežnému prepadnutiu došlo v noci na stredu (16.7.) v obci Krišovská Liesková v okrese Michalovce, keď skupina páchateľov na miestnom poľnohospodárskom družstve prepadla a zviazala strážnika. Zamýšľanú krádež nafty však podľa polície už nestihli realizovať.

Vyšetrovateľ zo zločinu lúpeže v prípade obvinil už súdne trestaných štyroch miestnych obyvateľov - dvoch mladistvých (15, 17) a dvoch dospelých (19, 21). Informoval o tom dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Páchatelia napadli 41-ročného strážnika v maštali. "Zhodili ho na zem, spútali a jeden z páchateľov (19) mu povedal, aby bol ticho, lebo ho pichne," uviedol Szabó. Z vreciek mužovi zobrali kľúče, ktorými si odomkli administratívnu budovu, prehľadali ju a z miestnosti pre strážnika odcudzili kliešte, tzv. herkulesky, ďalší zväzok kľúčov a z vaku poškodeného cigarety. Vonku mali podľa polície pripravené plastové kanistry, do ktorých chceli odcudziť naftu. To sa im však nepodarilo, keďže ich vyrušilo okoloidúce vozidlo.

"Napadnutému strážnikovi spôsobili škodu 65 eur a povrchové poranenia krku, ľavej a pravej ruky a chrbta bez práceneschopnosti. Obvinených umiestnili do cely policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie," informoval policajný hovorca. V prípade dokázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na tri až osem rokov, u mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu.