Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Košický kraj

Festival Rastieme s deťmi ponúkne prednášky aj inšpirujúcu zábavu

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Podujatie sa koná v košickom materskom centre Delfínik od 9.00 do 20.00 h.


Košice 22. apríla (TASR) – Prvý ročník jednodňového festivalu kontaktného rodičovstva a rešpektujúcej výchovy detí sa uskutoční v sobotu (23. 4.) v Košiciach. Pod názvom Rastieme s deťmi je podujatie určené najmä tehotným ženám, rodičom i samotným deťom.

Festival sa koná v materskom centre Delfínik od 9.00 do 20.00 h. Dospelí môžu navštíviť prednášky, ktoré budú mať na starosti lektori a prednášajúci zo Slovenska i Čeka. Budú sa týkať zdravého nosenia detí v šatke či nosiči, masáží detí a dojčiat, či zdravého obúvania od malička. Tému kontaktného rodičovstva komplexne zhrnie Lucie Harnošová z Brna, skúsená lektorka v tejto oblasti. Hlavným hosťom bude riaditeľ banskobystrickej Školy Fantázia v Banskej Bystrici Aleš Štesko. Myšlienkou tejto školy je, že deti dokážu riešiť svoje problémy so zdravým sebavedomím, komunikujú a poradia si, hoci inak, ako to od nich očakávajú dospelí.

"Veľmi sa teším, že pozvanie na festival prijal práve Aleš Štesko, ktorý má vášeň pre učenie detí bez použitia sily a dospeláckej manipulácie," povedala organizátorka Lenka Elečková.

Na podujatí Štesko vystúpi s prednášku pod názvom Skutočné problémy problémových i poslušných detí, po ktorej bude nasledovať blok intuitívnych hier pre deti aj dospelých. Paralelne s prednáškami pre dospelých bude deťom k dispozícii herňa, ktorej súčasťou budú kreatívne dielne, netradičný hudobný workshop, skákací hrad, trampolína, maľovanie na tvár a detský kútik.

Festival sa koná v spolupráci s občianskym združením A centrum Košice – vedomá a aktívna príprava na materstvo a rodičovstvo a občianskym združením Dračia stopa, ktoré sa venuje aktivitám pre deti a mládež do 26 rokov. Zároveň je súčasťou realizácie mikroprojektu v rámci štúdia Sokratovo inštitútu, ktorý realizuje nezisková organizácia Živica.