Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Košický kraj

Gibóda považuje fyzický útok na svoju osobu za pokus o zastrašovanie

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Muži čakali na Gibódu ráno okolo 07.00 h neďaleko jeho bytu, keď sa chystal na električku smerom na magistrát.

Košice 23. septembra (TASR) - Nezávislý košický mestský poslanec Marcel Gibóda vníma fyzický útok na svoju osobu ako pokus o zastrašovanie. Poslanca zbili v pondelok 21. septembra ráno pred zasadnutím mestského zastupiteľstva. Útok vníma ako pripravenú akciu, ráno na neho čakali dvaja muži.

"Bolo to veľmi rýchle a dobre naplánované," uviedol dnes pre TASR Gibóda s tým, že od svedkov sa dozvedel, že muži potom utekali do pristaveného auta a ušli. Dodal, že šlo o cielený útok, ktorý mu znemožnil zúčastniť sa ráno mestského zastupiteľstva, na ktorom plánoval vystúpiť v rozprave a pripravoval sa na ňu tri týždne. "Týmto činom som nemal možnosť vystúpiť v rozprave a argumentovať a poukázať na mnoho nezrovnalostí," dodal s tým, že to považuje za veľký zásah do výkonu jeho osoby ako verejného funkcionára. "Samozrejme to vnímam ako pokus zastrašiť moju osobu od aktivít, ktoré robím a robím to preto, aby som stransparentňoval mesto."

Bitku ohlásil na polícii a zašiel aj k lekárovi. Dostal "golier", zlomené nemá nič, ale lekár odporučil odpočívať. Gibóda sa cíti dobre natoľko, že PN-ku odmietol a pracuje ďalej. Spolieha sa však na políciu. "Verím, že polícia vykoná všetky úkony, ktoré môže a všetko preskúma, aby odhalila páchateľov."

Polícia už vo veci koná, skutok zatiaľ eviduje ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. "V súčasnosti vykonáva úkony pre objasnenie priestupku," uviedla pre TASR košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Dodala, že oznamovateľ zatiaľ nedoručil lekársku správu. "V prípade, že sa potvrdí, že došlo k ublíženiu na zdraví, vec bude odovzdaná do trestného konania," doplnila s tým, že počas objasňovania priestupku sa môže vec prekvalifikovať na trestný čin.

Muži čakali na Gibódu ráno okolo 07.00 h neďaleko jeho bytu, keď sa chystal na električku smerom na magistrát. Ako uviedol poslanec, dvojica sa mu nepozdávala aj preto, že jeden z nich, ktorý vydával pokyn k bitke, bol oblečený elegantne a ďalší útočník vyzeral ako bezdomovec. Gibóda sa podľa vlastných slov snažil brániť úderom do hlavy, ale bol v šoku, kričal a napokon skončil na zemi.