Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Hasiči v centre Košíc súťažia v zachraňovaní osôb z havarovaných áut

Ilustračná snímka. Foto: Adam Rohaľ/TASR

Pre jednotlivé súťažné družstvá sú pripravené rôzne scenáre dopravných nehôd, o ktorých družstvá nie sú vopred informované.

Košice 3. októbra (TASR) – V poradí desiaty ročník majstrovstiev SR vo vyslobodzovaní zranených osôb z havarovaných vozidiel sa v stredu koná na košickej Hlavnej ulici. Cieľom súťaže je preveriť pripravenosť a vybavenie hasičských jednotiek na zvládnutie zásahov pri dopravných nehodách.

Pre jednotlivé súťažné družstvá sú pripravené rôzne scenáre dopravných nehôd, o ktorých družstvá nie sú vopred informované. "Tým sa modelujú situácie porovnateľné s reálnymi podmienkami pri dopravných nehodách. Výkon súťažného družstva je hodnotený na základe kritérií v troch oblastiach - taktika zásahu, technika vykonania zásahu a poskytnutie prvej pomoci," informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Na vykonanie zásahu má družstvo časový limit 15 minút.

Súťaž so slávnostným otvorením o 9.00 h sa koná pri soche Immaculata v centre mesta. Jej vyhodnotenie sa predpokladá o 15.30 h. Organizátormi sú Prezídium HaZZ a Krajské riaditeľstvo HaZZ v Košiciach.