Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

V Humennom odovzdali do užívania multifunkčné ihrisko

Erb mesta Humenné Foto: Heraldický register

Povrch ihriska tvorí umelý multifunkčný trávnik s mantinelovým systémom, sieťkami a osvetlením pre športy ako futbal, volejbal, basketbal a tenis.



Humenné 13. mája (TASR) – Nové multifunkčné ihrisko, ktoré sa nachádza v areáli existujúceho futbalového štadióna v Humennom, bolo odovzdané do užívania. Informovala o tom radnica. „Športové aktivity výstavbou multifunkčného ihriska rozšírili svoju ponuku, a to nielen pre mládež a mladých športovcov, ale aj pre širokú verejnosť. Bude tu možné usporiadať športové podujatia, a hlavne vytvárať vhodné podmienky pre športovú reprezentáciu a výchovu mladých talentovaných športovcov,“ uviedla primátorka mesta Jana Vaľová.

Rozmery ihriska sú 40 x 20 metrov, povrch tvorí umelý multifunkčný trávnik s mantinelovým systémom, sieťkami a osvetlením. „Ihrisko je prioritne určené pre športy ako futbal, volejbal, basketbal a tenis. Keďže voda umelému trávniku neuškodí, počas zimných mesiacov ho možno prispôsobiť aj ako ľadovú plochu pre korčuľovanie alebo pre malých hokejistov,“ uviedla Michaela Dochánová z tlačového referátu radnice.

Výstavba nového multifunkčného ihriska bola realizovaná s finančnou podporou Úradu vlády Slovenskej republiky vo výške 40.000 eur. Mesto Humenné dofinancovalo projekt sumou viac ako 56.000 eur.

Zhotoviteľ stavby zároveň daroval humenským futbalistom nové lopty a tričká do budúcej sezóny.