Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Košický kraj

Mesto Humenné použije na opravu zimného štadióna financie z rezervy

Ilustračné foto Foto: TASR

Zimný štadión nebol v prevádzke od začiatku januára tohto roka. Dôvodom bolo poškodenie strechy a následne aj elektrického rozvádzača.

Humenné 15. júna (TASR) – Mesto Humenné použije na vykrytie havarijného stavu strechy na zimnom štadióne v Humennom financie z rezervného fondu. Rozhodli o tom mestskí poslanci na svojom desiatom zasadnutí. Na opravu a údržbu je vyčlenených spolu 450.000 eur.

Zimný štadión nebol v prevádzke od začiatku januára tohto roka. Dôvodom bolo poškodenie strechy a následne aj elektrického rozvádzača. Na základe statického posudku a pre zaistenie bezpečnosti rozhodla vtedy humenská radnica o jeho dočasnom zatvorení. „Keďže hokejisti nemali kde trénovať a hrať, museli sa odhlásiť aj z druhej najvyššej slovenskej súťaže. Okrem toho nastal predčasný koniec sezóny aj u rekreačných hokejistov a krasokorčuliarskych nádejí, pretože prišli o svoju tréningovú plochu,“ uviedlo mesto.

Samospráva v súčasnosti pracuje na tom, aby sa s opravami začalo čo najskôr. Štadión by chceli otvoriť ešte pred začiatkom školského roka. „Počas kontrolného dňa sme zistili, že strecha s rozlohou vyše 7000 štvorcových metrov, resp. jej hydroizolačný systém vo vrchnej časti bol kvôli predchádzajúcej neodbornej montáži pri výstavbe štadióna poškodený na vyše 100 miestach. Staré dosky sa totiž kvôli vlhkosti začali vzdúvať a klince, ktoré tam boli namiesto špeciálnych skrutiek, prederavili hydroizolačný systém. A voda nám potom tiekla cez tieto diery doslova na celý štadión,“ uviedla primátorka mesta Jana Vaľová.

Podľa jej slov pôvodne očakávali ešte väčšie poškodenie. Ocenila, že nebudú musieť meniť nosné trámy, čo by dosť výrazne predražilo odstraňovanie havarijného stavu na štadióne. Nový šat dostane nielen hydroizolačný systém, ale aj stropné nosníkové debnenie, elektroinštalácia, izolácia a aj mantinely. „Teší ma, že by sme si na zvládnutie tejto mimoriadnej situácie nemuseli brať úver, ale vystačili by sme si s tým, čo sme za rok 2015 ušetrili,“ dodala Vaľová.