Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Košický kraj

Knižnica pre mládež pripravila stretnutia s ukrajinskou literatúrou

Ilustračné foto. Foto: TASR – Štefan Puškáš

Podujatia sa uskutočnia v rámci práve prebiehajúcich Dní Ukrajiny v pobočke LitPark na Kukučínovej ulici v Košiciach v utorok 21. apríla o 17. hodine a v stredu 22. apríla so začiatkom o 10. hodine.

Košice 19. apríla (TASR) - Knižnica pre mládež mesta Košice pripravila stretnutia s ukrajinskou literatúrou. Tú prostredníctvom autorskej besedy a workshopu prídu predstaviť spisovateľ a spoluorganizátor letného literárneho festivalu Mesiac autorského čítania (MAČ) v Ľvove Grigorij Semenčuk a hostia z Věrtných mlýnu, Brno ako spoluorganizátori festivalu za mestá Brno a Ostrava.

Podujatia sa uskutočnia v rámci práve prebiehajúcich Dní Ukrajiny v pobočke LitPark na Kukučínovej ulici v Košiciach v utorok 21. apríla o 17. hodine a v stredu 22. apríla so začiatkom o 10. hodine. "Prvý deň bude naším hosťom mladý básnik a performer s vlastnou kapelou Grigorij Semenčuk, ktorý príde do Košíc predstaviť svoju tvorbu po prvý raz. Tento autor je zároveň partnerom našej knižnice pri organizovaní aktuálneho ročníka letného literárneho maratónu za ukrajinské mesto Ľvov. Večer literatúry príde moderovať Valéria Juríčková z Prešovskej univerzity, ktorá prítomným predstaví aj ďalších ukrajinských autorov, na ktorých sa môžeme tešiť už toto leto," uviedla riaditeľka Knižnice pre mládež v Košiciach Iveta Hurná.

Druhý deň knižnica ponúkne workshop venovaný ukrajinskej literatúre, na ktorom privíta spoluorganizátorov festivalu za mestá Brno a Ostrava. Obe stretnutia budú v podstate pozvánkou na pripravovaný festival, ktorý do Košíc tentoraz privedie viac ako 30 autorov z Ukrajiny.