Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Košický kraj

Košičan pestoval na balkóne marihuanu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Vyšetrovateľ muža obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

Košice 27. októbra (TASR) - Košickí kriminalisti odhalili ďalšieho pestovateľa marihuany. Počas domovej prehliadky na Buzuluckej ulici v Košiciach našli u 38-ročného muža na balkóne päť zelených rastlín konope (Cannabis).

"Z rastlín o celkovej hmotnosť vysušeného materiálu 112,2 g, s priemerným obsahom THC (tetrahydrokanabinol) od 1,0 % do 2,2 % by bolo možné pripraviť až 230 obvykle jednorazových dávok drogy," informoval dnes TASR košický krajský hovorca policajtov Alexander Szabó.

Vyšetrovateľ muža obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Policajtom sa v Košickom kraji podarilo dolapiť v októbri aj 22-ročného dílera drog z Krásnohorského Podhradia, ktorý približne rok prechovával u seba doma marihuanu a predával ju.