Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Košičan bodol duržku nožom do hrudníka, hrozí mu 25 rokov väzenia

Ilustračné foto Foto: TASR/KR PZ Nitra

Podľa polície bol muž pod vplyvom alkoholu.

Košice 9. mája (TASR) - Košický krajský vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu 58-ročného Júliusa z Košíc. Informovala o tom dnes hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

Spomínaný muž podľa policajnej hovorkyne vo štvrtok (5.5.) vo večerných hodinách v byte na Podjavorinskej ulici v Košiciach po požití alkoholických nápojov napadol svoju družku.

"Najprv ju fyzicky napadol, hrubo jej nadával, vyhrážal sa jej zabitím a následne ju pichol nožom do oblasti hrudníka. Podľa vyjadrenia lekára útok smeroval na hrudník do oblasti životne dôležitých orgánov, vyžiadal si chirurgický zákrok a hospitalizáciu poškodenej ženy v nemocničnom zariadení s doposiaľ presne nezisteným časom liečenia," spresnila Mésarová.

Privolaní policajti podozrivého muža zadržali ešte v ten večer a umiestnili ho do cely policajného zaistenia. "Vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval podnet na vzatie obvineného muža do väzby. Sudca dnes rozhodol o vzatí obvineného muža do väzby," dodala krajská policajná hovorkyňa.

V prípade dokázania viny obvinenému mužovi hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov.