Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

KOŠICE: Na detskej železnici oslavujú dnes Deň otcov

Košická detská historická železnica, archívne foto Foto: TASR/František Iván

Na stanici Alpinka je množstvo zábavných a pre chlapské duše atraktívnych aktivít.

Košice 20. júna (TASR) – Na Košickej detskej historickej železničke dnes oslavujú Deň otcov. Podujatie s názvom "Ocko, poď sa s nami hrať!" je venované všetkým otcom a ich ratolestiam, no vítané sú aj mamičky.

Na stanici Alpinka je množstvo zábavných a pre chlapské duše atraktívnych aktivít. "Otvorený bol nový mostík do indiánskeho údolia Manitou a paintbalovej strelnice. Tá je malým aj veľkým chlapom k dispozícii počas celého dňa. Každý, kto sa preukáže cestovným lístkom z detskej železnice, získa zdarma desať rán. Ockovia si tiež zmerajú sily vo farmárskom viacboji, pílení dreva či v letnej lyžovačke," hovorí o aktivitách riaditeľ detskej železnice Ľubomír Lehotský.

Pripravená je aj vatra a ražne na opekanie. Program potrvá približne do 16.00 h. Dôležité je, aby sa všetci účastníci na Alpinku priviezli historickým vláčikom, ktorý z dolnej stanice Čermeľ odchádza ešte o 13.15, 15.15 a 17.15 h.

Košická detská historická železnica si tento rok pripomína okrúhle jubileum 60 rokov. Aj preto za pomoci mesta Košice a ďalších partnerov pripravila pre verejnosť počas sezóny 60 rôznych podujatí. Okrem Dňa otcov sa už najbližšie 27. júna 2015 môžu záujemcovia odviezť po veľkej železnici Gemerským expresom z Košíc do Gombaseckej jaskyne a späť. Od 1. júla bude počas prázdnin železnička premávať každý deň okrem pondelka a minimálne raz za týždeň je pripravený atraktívny program.