Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Košický kraj

Mladík z Lunika IX napadol dievča, hrozí mu až osemročné väzenie

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Najprv ju oblial toluénom a následne sa jej pokúsil vytrhnúť kabelku, čo sa mu nepodarilo. Pri pokuse o útek ju dolapil a hodil tvárou na zem, kde si na ňu sadol.

Košice 18. apríla (TASR) - Košickí policajti zadržali v sobotu vo večerných hodinách 22-ročného Leóna zo sídliska Lunik IX. Chytili ho krátko po tom, ako na chodníku v blízkosti križovatky ulíc Moldavská cesta a Toryská napadol 20-ročnú Košičanku. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó.

"Najprv ju oblial toluénom a následne sa jej pokúsil vytrhnúť kabelku, čo sa mu nepodarilo. Pri pokuse o útek ju dolapil a hodil tvárou na zem, kde si na ňu sadol. Keď zbadal okoloidúcich, tak z miesta činu ušiel," spresnil Szabó. Mladá žena utrpela podľa jeho slov ľahké zranenia s predpokladanou dobou liečenia do päť dní.

"Vyšetrovateľ Policajného zboru muža obvinil zo zločinu lúpeže, za čo mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Obvineného umiestnili do cely policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie," dodal policajný hovorca.