Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

V Košiciach môžu ľudia bezplatne získať právnu radu

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Právne rady je možné získať dnes v čase od 9.00 do 14.00 h.

Košice 20. apríla (TASR) - Slovenská advokátska komora pri príležitosti Dňa advokácie 2016 organizuje aj tento rok v Košiciach bezplatné právne poradenstvo. Informovala o tom hovorkyňa Košíc Linda Šnajdárová.

"Pozývame dnes záujemcov do priestorov Magistrátu mesta Košice na Triede SNP 48/A, kde im regionálni advokáti poradia v oblastiach pracovného, obchodného, civilného i trestného právna," spresnila Šnajdárová.

Právne rady je možné získať dnes v čase od 9.00 do 14.00 h.


Píšuci autori sa môžu zúčastniť tvorivých dielní s odborníkmi


Filozofická fakulta Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (FF UPJŠ) v Košiciach vyhlasuje 3. ročník celoslovenskej súťaže vo vlastnej tvorbe Ars Šafarikiana, ktorá je spojená s dielňami tvorivého písania.

"Do 1. júna 2016 je potrebné poslať dva prozaické alebo tri básnické vlastné texty na e-mailovú adresu ars.safarikiana@gmail.com a tí, ktorí uspejú sa od 30. júna do 5. júla zúčastnia tvorivých dielní v Košiciach," priblížil Marián Gladiš z FF UPJŠ v Košiciach.

Tvorivý týždeň bude podľa jeho slov zahŕňať semináre písania, rozbory vlastnej tvorby, prednášky a diskusie s autormi. "Texty, ktoré vzniknú počas tvorivého týždňa, uverejníme v spoločnej zbierke," dodal Gladiš.

Lektorkami tvorivého týždňa budú literárne vedkyne, kritičky a čitateľky.