Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Košický kraj

Na urológii v Košiciach zrekonštruovali izby pacientov

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Počas prác kompletne vymaľovali prevádzkové priestory aj izby na oboch poschodiach, nový náter získali aj všetky dvere a zárubne.

Košice 19. októbra (TASR) – V Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) v Košiciach ukončili rekonštrukciu lôžkových častí oddelenia urológie. Na vynovení priestorov na dvoch poschodiach monobloku na Rastislavovej ulici pracovali vlastní zamestnanci nemocnice v mesiacoch jún až september. UNLP použila vlastné zdroje, informovala vo štvrtok hovorkyňa nemocnice Ivana Stašková.

"Úplnou zmenou prešli zariadenia na osobnú hygienu, boli vytvorené sprchovacie kúty, vynovené WC, na každom poschodí vzniklo WC, ako aj sprcha pre imobilných pacientov s novým obkladom a dlažbou, došlo k výmene umývadiel, vodovodných batérií a súčasťou sa stala aj ventilácia v sprchách," uviedol námestník riaditeľa UNLP pre technicko-prevádzkový úsek Branislav Ropek. Nový je aj rozvod elektrického vedenia, zásuvky, svetlá či nočné svietenie na izbách. Počas prác kompletne vymaľovali prevádzkové priestory aj izby na oboch poschodiach, nový náter získali aj všetky dvere a zárubne.

Zmeny uvítal aj personál oddelenia. "Keďže v urológii liečime aj pacientov so zhoršenou mobilitou, privítali sme možnosť vytvoriť pre nich bezbariérový prístup, vrátane WC a sprchy, čím sa zvýši štandard hygienickej starostlivosti a uľahčí práca nášmu personálu. Veríme, že vynovené priestory oddelenia prispejú k zvýšeniu spokojnosti pacientov s poskytovanou zdravotnou starostlivosťou," konštatoval primár Ľubomír Velk.