Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Košický kraj

PODOZRIVÁ NÁDOBA: Košická polícia musela evakuovať ľudí

Na snímke podozrivá nádoba na Laboreckej ulici v Košiciach. Foto: Polícia SR/Facebook

V spolupráci s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru bolo evakuovaných približne 80 obyvateľov štyroch vchodov obytného bloku, ktorý sa nachádzal v blízkosti nádoby.

Košice 10. apríla (TASR) – Polícia skúma podozrivý predmet, ktorý bol nájdený v stredu ráno na Laboreckej ulici v Košiciach a pripomínal nástražný výbušný systém. V tejto súvislosti začala polícia trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Lenka Ivanová.

Podozrivý predmet bol zaistený a prevezený na ďalšie expertízne skúmanie, k jeho identifikácii má pomôcť aj vyhodnotenie stôp zachytených na mieste udalosti. „Môžu smerovať k odhaleniu totožnosti doposiaľ neznámeho páchateľa. Bližšie informácie poskytneme a verejnosť budeme o prípade informovať hneď, ako to situácia vo vyšetrovaní dovolí,“ uviedla.

Uvedený predmet bol na trávnatom poraste na mieste prístupnom verejnosti v košickej mestskej časti Západ. Nález si vyžiadal zásah polície a záchranných zložiek. V spolupráci s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru bolo evakuovaných približne 80 obyvateľov štyroch vchodov obytného bloku, ktorý sa nachádzal v jeho blízkosti.

Na miesto sa dostavili pracovníci kontrolného chemického laboratória i policajný pyrotechnik. „Bolo vykonané meranie na zistenie prítomnosti výbušných a nebezpečných látok. Prvotnou obhliadkou a meraním nebola zistená prítomnosť nebezpečnej látky ani nástražného výbušného systému. K zraneniu osôb ani ku škode na majetku nedošlo,“ uzavrela Ivanová.