Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Pre poplašný anonym opäť evakuovali budovu súdov v Košiciach

Ilustračné foto. Foto: TASR - Tomáš Doboš

Prerušená činnosť bola na Krajskom súde a troch okresných súdoch.

Košice 17. júna (TASR) – Evakuáciu budovy košických súdov si dnes dopoludnia vyžiadal anonymný telefonát o údajnej bombe. Neznámy ženský hlas zavolal o 08.44 h na telefónnu ústredňu Krajského súdu v Košiciach a oznámil: "Na súde máte bombu".

"Následne bola prerušená činnosť Krajského súdu v Košiciach a troch košických okresných súdov. Po evakuácii sudcov, zamestnancov a účastníkov súdnych konaní nasledovala obhliadka budovy súdov na Štúrovej ulici, ktorá bola ukončená s negatívnym výsledkom," informovala TASR hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová.

Priestory hlavnej budovy na Štúrovej ulici sprístupnili sudcom a zamestnancom o 11.30 h, pre verejnosť o hodinu neskôr. Do priestorov súdu na Tichej ulici mohli ísť sudcovia a zamestnanci o 11.45 h, verejnosť o 13.00 h.

Polícia po anonymovi pátra, vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin šírenia poplašnej správy. "V zmysle Trestného zákona týmto konaním páchateľ úmyselne spôsobil nebezpečenstvo vážneho znepokojenia aspoň časti obyvateľstva nejakého miesta tým, že rozšíril poplašnú správu, ktorá nie je pravdivá," konštatoval košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Hlásenia o údajnej bombe na košickom súde sú v tomto roku pomerne časté. Došlo k nim aj 10. júna, 18. mája, 5. mája. Polícia v pondelok (15.6.) oznámila, že sa jej podarilo vypátrať muža, ktorý takto trikrát telefonicky nahlásil bombu. Zo spáchania prečinu šírenia poplašnej správy obvinili 37-ročného Marcela B. z Košíc. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.