Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Oprava Myslavskej cesty v Košiciach si vyžiada dopravné obmedzenia

Ilustračné foto. Foto: TASR - Marko Erd

Práce sú rozdelené do štyroch etáp.

Košice 8. augusta (TASR) – S rekonštrukciou Myslavskej cesty sa začne vo štvrtok (9.8.), práce budú trvať päť mesiacov a vyžiadajú si čiastočné dopravné obmedzenia. Celková cena diela je takmer 1,06 milióna eur. Informuje o tom mesto Košice na svojej webovej stránke.

Práce sú rozdelené do štyroch etáp. V prvej etape sa budú realizovať práce na ceste vpravo, smer Myslava – Nižný Klátov. Čiastočné dopravné obmedzenia začnú platiť vo štvrtok o 9.00 h. „Doprava bude vedená striedavo obojsmerne v zostávajúcom jazdnom pruhu a bude riadená cestnou svetelnou signalizáciou. Počas dopravnej špičky bude v prípade potreby doprava riadená regulovčíkmi, pre zabezpečenie väčšej plynulosti cestnej premávky,“ ako mesto ďalej pripomína, stavebné práce bude zhotoviteľ diela, ktorým je firma Strabag, robiť počas celého týždňa, t.j. od pondelka do nedele.

Podľa mesta Košice stavba rieši rekonštrukciu vozovky na pozemnej komunikácii, pričom zostane zachované jej súčasné smerové, výškové a šírkové usporiadanie. Rovnako zostane zachovaný počet a umiestnenie jazdných pruhov pred a za križovatkou. „Podľa odborníkov na cestné komunikácie po rekonštrukcii prispeje vozovka s novým dopravným značením významnou mierou k zvýšeniu bezpečnosti a plynulosti všetkých účastníkov cestnej premávky,“ dodáva magistrát.