Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Košický kraj

Košická tepláreň dočasne odstaví dodávky teplej úžitkovej vody

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Stane sa tak od polnoci z pondelka na utorok 13. júna. Celosystémová odstávka potrvá do štvrtka 15. júna do 24.00 h.

Košice 5. júna (TASR) – Z dôvodu plánovaných opráv spoločnosť Tepláreň Košice (TEKO) dočasne odstaví výrobu tepla a cirkuláciu primárneho horúcovodného rozvodu na území mesta. Stane sa tak od polnoci z pondelka na utorok 13. júna. Celosystémová odstávka potrvá do štvrtka 15. júna do 24.00 h. Obnovenie dodávky teplej úžitkovej vody sa predpokladá najneskôr v piatok 16. júna do 10.00 h. TASR o tom dnes informovalo vedenie spoločnosti.

"V letných mesiacoch, mimo vykurovacej sezóny, zrealizuje spoločnosť Tepláreň Košice, a. s., viaceré plánované opravy, a preto dôjde k dočasným odstávkam teplej úžitkovej vody. V pláne nie sú zahrnuté odstávky spôsobené nepredvídateľnými okolnosťami (tzv. poruchy). Snahou spoločnosti je minimalizovať čas odstávky a aj preto budú tepelné siete uvádzané do prevádzky hneď po ukončení bežných opráv," uviedla spoločnosť. Predbežný harmonogram odstávok dodávky tepla v Košiciach je zverejnený na webstránke www.teko.sk.

Vykurovacia sezóna 2016/2017 sa v zmysle vyhlášky Ministerstva hospodárstva SR oficiálne skončila 31. mája. Tepláreň Košice dodávala teplo 230 dní - od 22. septembra 2016 do 15. mája 2017. Celkovo najnižšia priemerná denná teplota nameraná v tomto období v Košiciach bola dňa 27. januára 2017, keď dosiahla hodnotu mínus 18 stupňov Celzia.