Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Košický kraj

Ústavný súd SR pozýva verejnosť na deň otvorených dverí

Na archívnej snímke Ústavný súd SR. Foto: TASR - František Iván

Najdôležitejší orgán ochrany ústavnosti na Slovensku otvorí svoje brány všetkým návštevníkom štvrtý rok.

Košice 26. septembra (TASR) - Zoznámiť sa s činnosťou Ústavného súdu (ÚS) SR sídliaceho v Košiciach a prezrieť si jeho priestory, ktoré sú inak verejnosti neprístupné, môžu návštevníci počas piatkového (27. 9.) dňa otvorených dverí. Súčasťou ponuky je sprievodný program vrátane hudobných vystúpení.

Záujemcovia si môžu pozrieť pojednávaciu miestnosť, v ktorej sa uskutočňujú verejné zasadnutia senátov a pléna ÚS, Sieň nezávislosti, v ktorej sa konajú neverejné zasadnutia, či kanceláriu predsedu ÚS. Vyskúšať si môžu talár ústavného sudcu a uvidia aj diela známych umelcov, umiestnené v priestoroch súdu, informovala o tom Kancelária ÚS.

Najdôležitejší orgán ochrany ústavnosti na Slovensku otvorí svoje brány všetkým návštevníkom štvrtý rok. Prvýkrát sa im vo svojej funkcii prihovorí predseda ÚS Ivan Fiačan, ktorý zároveň odovzdá ceny výhercom literárnej a výtvarnej súťaže.

Oficiálnu časť programu v pojednávacej miestnosti otvorí súbor Odrobinka zo Základnej umeleckej školy Bernolákova v Košiciach predstavením na tému Spravodlivosť. Vystúpia tiež hudobné a tanečné telesá ako Chorus Comenianus, Angel dance school, Gymposband, Pop Band a saxofónové kvarteto.

Vstup do priestorov Ústavného súdu z Mäsiarskej ulice 59 je od 8.00 h do 12.00 h.